Nem tudom, hogy ez valakinek már feltűnt-e, de az utóbbi szezonokban a saját megfigyeléseim szerint, azokon a napokon, amikor egy series-ben két meccset tolnak le, a későbbi meccs nagyon sok esetben teljesen ellentettje a korábbinak. Gondolok itt leginkább a run-ok számára. Ha pl. a korai meccsen szétütik egymást a csapatok, akkor a későbbi meccsen majdnem biztosan nem erőltetik meg magukat és under lesz a vége, ill. fordítva. Ezen kívül sokszor előfordult, hogy a korai meccsen győztes csapat, a későbbi meccsen már nem igazán tette oda magát és simán kikapott.
A múltból nem tudnék most konkrét példákat hozni, mert ahhoz vissza kellene ásnom az archívumomban, de a tegnapi CWS at BAL dupla meccs tökéletes példája volt ennek. 1. meccsen 3-2-re nyert a CWS. A 2. meccsen 6-3-ra a BAL.
Szerintem érdemes figyelni erre, mert legtöbbször nagyon könnyen lehet nagyon jó szituációkat elkapni egy napon belül, és még agyalni sem kell sokat rajta.
Van benne nyilván ráció és sokan is használják ezt a taktikát ugye arra kibővítve, hogy egy series harmadik meccsén teljesen ellentétes eredmény születik, mint az első kettőn.
Ugyanakkor van értelme szerinted az általad írtra taktikát építeni? Hiszen iszonyú kevés doubleheader van, én konkrétan nem is emlékszem ebből a szezonból a tegnapit leszámítva egyre sem.
Erre külön taktikát építeni szerintem felesleges, mert tényleg kevés doubleheader van a szezonban. Ez is leginkább az adott szituációtól függ, ahogy sokminden MLB-ben. De amikor két viszonylag azonos erejű csapat series-ében van dupla meccs, ott szinte minden alkalommal lehet ebből profitálni.
Ha tengernyi időm lesz visszanézem a legutóbbi két szezont minta gyanánt, és megosztom az eredményt.
Nem tudom, inkább az over-underben látok rációt, de ugye rengeteg függ a matchuptól, széltől, stb.
A tegnapival kapcsolatban inkább a Houston győzelmét tartom valószínűnek ma, a WSox ugye tegnap kettőt nyomott, szerdán is játszott, ma is utaznak, kicsit ki lehetnekl már.
Meg a Padres ma megállítja a zuhanást Lirianoék ellen.
Nem tudom, inkább az over-underben látok rációt, de ugye rengeteg függ a matchuptól, széltől, stb.
A tegnapival kapcsolatban inkább a Houston győzelmét tartom valószínűnek ma, a WSox ugye tegnap kettőt nyomott, szerdán is játszott, ma is utaznak, kicsit ki lehetnekl már.
Meg a Padres ma megállítja a zuhanást Lirianoék ellen.
Igen, szerintem is inkább a run-okban van érték a doubleheader-eknél. A mai HOU tipp amúgy okos gondolat, még nem néztem a matchup-ot, de van benne fantázia így elsőre.
Nem nagyon értem, hogy miért kínálnak a bukik ennyire magas szorzót a Minnesota együttesére. A Red Sox gyenge formában van, hét meccsből hat vereség, ráadásul hazai pályán negatív a mérlegük (10-12), a Minny viszont parádés az elmúlt hetekben, 11 meccs, 9 siker. A kezdő pitcherek is hozzáraknak még ahhoz, hogy a Twins legyen nálam a meccs favoritja.
Clay Buccholz kezd a Bostonnál, akivel mindössze két meccset nyert idén a Boston és nyolcat elbukott. Igaz, Buchholz statisztikái javulnak, a májusa már egész korrektül sikerült. Ettől függetlenül még mindig 4.33-as ERA-ja van, ráadául a Minny ellen sincs jó karrierátlaga.
A tipp inkább Mike Pelfrey-n alapul, hiszen a rutinos pitchernek karrierje egyik legjobb szezonja az idei. Csak kétszer kapott ki vele a Minny, az utolsó két meccse pedig jól sikerült. Legutóbb éppen a Boston ellen kapott 7 inning alatt csak egyetlen runt és öt hitet.
Nem is olyan régen, május 27-én ugyanilyen pitching matchup mellett 2-1-re nyert a Minnesota hazai pályán, ahogyan a Minneapolisban lejátszott series másik két mérkőzésén is a Twins nyert. Mindhárom meccsen vezetett is öt inning után a Minny. Hála a kissé elméretezett, magas oddsnak most kiváló lenne az is, ha csak döntetlen lenne öt inninget követően, ami Pelfrey jelenlegi formája alapján úgy vélem, nem is okozhat gondot.
Update: Nem lesz meccs, a rossz idő miatt elmarad.
5 inningre ez jó kis tipp szerintem, de amúgy Buchholz javuló formája miatt nagyon even matchup nálam. A BOS ütősorán fog múlni, akik idegenben gyengék voltak az utóbbi napokban, de hazai pályán hellyel-közzel tudták hozni magukat. Érdekes lesz.
New York Yankees @Seattle Mariners
Yankees team total hits over 7.5
1.83 @Bet365
Érdekesek Taijuan Walker, a Seattle pitcherének számai. Vagy nagyon elkapják a srácot vagy nagyon vállalhatóan dob. Természetesen előbbiből van több, ezért fogadunk most ellene. Néhány napja a Cleveland ellen jól ment neki, 8 inning alatt 2 hit, 0 walk, 8 strikeout - ezek bravúros számok, tökéletes teljesítmény. Volt már azonban egy ilyen, akkor Texasban dobott hasonlóan jól, majd utána a Houston szétbombázat 3 inning alatt. Egyáltalán nem volt reális az Indians elleni teljesítménye, ez látszik a számaiból is. Májusi statisztikája nem olyan rossz már, de azért 31.1 inning alatt 33 hit és 21 run még mindig alsó kategóriás.
Most érkezik neki a Yankees ütősora, amely igen jó formában van. Az első két mérkőzést megnyerték Seattle-ben, összesen 21 hitet ütve. Ha megnézzük a Jenkik idei teljesítményét a legalább három mérkőzésből álló seriesek utolsó felvonásán, 8 felett átlagoltak a hiteket tekintve, ahogy idegenben is 8 felett van a meccsátlaguk. Walker mellett bízhatunk a Seattle releivereiben is, amely nem éppen ligaelit.