Amúgy értem amit írsz, csak sportinsider egy 4.42es szorzós kombiról kérdezett, erre te beírod, hogy 1/16 . Képlet nincs ebben igazad van, de meglepődnél, hogy az irodák milyen nagyszerűen kitudják számolni
Amúgy értem amit írsz, csak sportinsider egy 4.42es szorzós kombiról kérdezett, erre te beírod, hogy 1/16 . Képlet nincs ebben igazad van, de meglepődnél, hogy az irodák milyen nagyszerűen kitudják számolni
Nos, én is értem, amit te írsz, de ettől még ez nem EV. És nem EV-számítás. Valóban, ha hozzáteszed, hogy "feltételezett" valószínűség, akkor már sokkal helyénvalóbb a dolog, de könyörgöm... a 4,45 vagy akármilyen kombi szorzó nem jelent valószínűséget. Ha azt jelentene, akkor minden irodában más lenne a valószínűsége ugyanannak az eseményhalmaznak, ami nyilvánvalóan hülyeség. EV -hez pedig valós, véges számú (de legalább konkrét eséllyel bíró) kimeneteleket kell vizsgálni. Ilyen a kártyában van, a sportfogadásban nincs, vagy csak olyan túlzó egyszerűsítéssel, amitől értelmét veszti a dolog.
Persze, 100 fogadásból X (súlyozott)átlagoddson Y % találati arány kell a profithoz. De ez semmit nem mond egy fogadás, vagy kombi fogadás várható értékéről.
A hivatkozott 4-es kombi valóban nem 1/16, később visszanézem és megadom pontosan.
Bocs az offért, de talán hasznos
Szóval, pontosan, La Ligában top 4 az ugye 1/5, Champioship top 6 = 1/4 . Juve top 3 = 3/20... az első 2 fogalmam nincs, micsoda.
Ezeket kell összeszorozni a valós matek esélyhez. Ez így egy nagyon kicsi szám lesz. Ennyi az esélye ennek az eseménysornak ELMÉLETILEG. A gyakorlatban persze minden hozzáértő szerint nagyobb, de eltérő mértékben, mert képlet nincs, és így EV sincs.
bwin.jpgErre szívesen emlékszem vissza, utolsó pillanatban, mikró tét, hatalmas szorzó!