Nekem már gyanúsan semmi bajom nem volt az irodával!
Skrillre engedett csak utalni és a kommentek miatt csak 10 ezresével szedtem ki 200 ezren felüli összeget!
Egyszerre nem akartam többet kikérni!
De soha semmilyen dokumentumot nem kértek tőlem!
Be is ajánlottam az irodát másnak és ugyanúgy járt mint itt sokan!
Befizetés után 0 volt a max tét!
Ezek után nem is értem!
Szerencsés voltam de többet én sem kisérleteznék vele!
Üdv Mindenki!
Nos én is idetaláltam ehhez a topichoz, mert rákerestem a google-ben a bet22-re, hogy mennyire biztonságos, kifizetik-e a nyereményem összegét.
Magamról csak annyit, hogy nem ma keztem a sportfogadást, több évtizede már. Bevált stratégia szerint fogadok, számomra ez régen nem szerencse kérdése, inkább tervezett befektetés. Maradjunk annyiban, hogy a profit számomra nem kérdés, csak a mértéke. Ezt csak azért írtam le, hogy hitelesen tudjak beszámolni a bet22 fogadóirodával kapcsolatos tapasztalataimról.
Regisztráció, befizetés:
Ezzel semmi probléma nem volt. Számtalan lehetőség közül lehet választani a befizetésnél, ami kezdetben szimpatikus is volt.
Bár így utólag gyanus is, de nem ugrom ennyire előre a storyban.
Viszonlag kis összeget fizettem be, látva a külföldi negatív visszajelzéseket, pont annyit, ami ha beragad, nem foglalkozom vele, nem fog érdekelni. (~100E) (kezdő bónuszt nem vettem igénybe!!!)
Rövid idő alatt megsokszoroztam a befizetésemet, és mielőtt még tovább nőtt volna a tőkém, teszteltem a kifizetést.
Először csak minimális összeggel, ami 10ezer forint volt.
Azonnal jóváhagyták, és mivel skrill-re ment, jóvá is iródott szinte azonnal a skrill számlámon.
Egy hét múlva, mivel már jelentős összeg volt a bet22-ön, má relativ nagyobb összeg (100E) kiutalását kértem.
Na itt kezdődött az az idegörlő folyamat, amit korábban mások is megírtak már itt ebben a topicban.
Pontosan részletezem, hogy bárki, aki komolyan gondolja ennek a fogadóirodának a használatát, az 100%-ig tudja mire számíthat!
(és nem csak a kifizetés menetéről lesz itt szó, szóval ezt vegyétek tényeknek!)
Szóval a kifizetésem kálváriája a következő:
1. Azonnal elutasította a rendszer a 100ezer nagyságrendű kifizetési kérést, írjak a supportnak e-mailt szövegezéssel. Rendben írtam.
2. Válasz: küldjek képet a személyim vagy útlevelem mindkét oldaláról. Elküldtem válaszban.
3. Válasz: Küldjek képet a bankkártyám mindkét oldaláról. (kitakarva 6 számjegyet, meg a CVC kódot). Rendben elküldtem.
4. Válasz: Küldjem el újra az összes képet, mert nem szabad tömörítettnek lennie. Tehát google photos-ból lementett kép nem megfelelő. Az eredeti kell, amit a telefon csinál.
(itt az első red-flag számomra, hogy ezt nem mindenki tudja megugrani, ha nincs elég tudása hozzá!)
Ok, megtettem, nekem nem okoz gondot, de mivel baromi nagy méretű képeket csinál a telóm, ezért csak google drive megosztással tudtam elküldeni. Ami annyit jelent, hogy a drive-omról linkeli a képeket a gmail. Semmi gond ezzel, egy kattintás, és már le is tudja a címzett tölteni.
5. Válasz: Nem működnek a csatolt linkek, küldjem el nekik az eredeti méretben a képeket.
Sokszor ellenőriztem, előtte direkt megosztottam, link birtokában bárki láthatja megosztással. Szóvakl semmi gond nem volt a linkekkel. Ok, egyenként becsatoltam a képeket, külön mailekbe.
6. Így már rendben volt. Elfogadták.
Válasz: Küldjek képernyőfotót a skrill accountom beállításairól, fiókom limitjeiről, személyes adatlapomról, de minden képernyőn látszani-a kell az e-mail címnek!
Rendben, megcsináltam, elküldtem nekik.
7. Válasz: Csináljak egy szelfit úgy, hogy kezemben tartom a személyimet az arcom közelében, úgy, hogy közben látszódik a számítógép vagy mobil amin fogadok, benne megnyitva az az e-mail folyam, amit a supportnak írtam.
Na ez sokaknál biztosan kicsapja a biztosítékot, mert rohadtul nem könnyű ezt így megcsinálni bizonyos esetekben. Ha pl mobilon fogadsz, kell legyen egy másik mobil vagy fényképező. De nekem is elég sokáig tartott mire a laptopon is, és a kezemben a személyivel sikerült mindenről éles képet lőnöm.
Rendben, elküldtem.
8. Válasz: rendben. engedélyezték a kifizetést.
Ez a folyamat 23 levélváltás volt, 3 nap alatt.
Szinte azonnal jött válasz, éjjel is. szóval ezzel nem lehet vádolni őket.
Meglátásom a verifikációval kapcsolatban:
Ez a folyamat, amit elvárnak, kellő informatikai tudás hiányában szinte teljesíthetetlen.
És pont ez a lényeg szerintem, ez direkt, a vezetőség által megalkotott folyamat lehet.
Arra kell itt gondolni, hogy sok ezer felhasználó esetében, ez komolyan mérhető profitot eredményez a cégnek.
Amíg nem tudja az ember kiutalni a hirtelen megnyert pénzét, addig nagyeséllyel játszani fog, és mit csinál egy átlagos fogadó az idő előrehaladtával, elbukja a pénzét. Ergo, húzni kell az időt, és annál több profit marad a cégnél.
Szóval ez fixen egy aljas üzleti lépés részükről, semmi más.
Gyakorlatilag feláldozzák a felhaszánlói élményt a profit oltárán.
Ezért olyan nagy a fogadható marketek (fogadási opciók) száma, hogy ezzel ellensúlyozzák az elvesztett felhasználókat.
De itt még nincs vége a sztorinak!!! Folytatom:
Rendben, kifizették az összeget, ám ezután egyből fiók-vizsgálatot kaptam.
Aminek az eredménye az lett, hogy azokra a marketekre, amivel a legnagyobb profitot értem el, korlátozást kaptam.
Addig gyakorlatilag több milliót is felrakhattam volna egy meccs egy marketére, innentől max 4-5ezer forintot.
És itt még nincs vége:
a többi fogadásaimnak megfelelő marketek oddsai hirtelen 2-3 tizeddel csökkentek!!! Ezt onnan tudom, hogy másik fogadóirodáknál is rakom őket, és olyan nagy az eltérés az odds-okban, hogy az eszméletlen. És ennek mi az értelme? Hát én tudom, és meg is mondom Nektek:
Tehát ami a legnagyobb nyerést okozza, az csak minimális összegben rakhatom, ami kevésbé profitábilis, az a csökkentett odds-okkal már nem profitábilis, így rakjam csak nagyobb összeggel, idő kérdése, és el fogom bukni a pénzem, és ha ezt nem látom be, hogy mi a baj, még többet is elbukok náluk.
Végszó:
Ajánlom-e a fogadóirodát? Egyértelműen nem!!!
Akinek megéri a bónuszért ezzel a folyamattal megküzdeni, hát lelke rajta, hajrá!
Profi fogadók messziről kerüljék, azt javaslom.
Remélem tudtam segíteni minél több embernek azzal, hogy ezt így részletesen leírtam.
Nem tisztem védeni a 22betet, én más miatt nemigen fogadok ennél az irodánál, de azért néhány dolog szerintem említést érdemel.
Igen, sajnos vannak ilyen esetek, rohadtul frusztrálóak tudnak lenni, de mindig, ismétlem, MINDIG az a néhány % írja le a bánatát (semmi gond ezzel, jól tetted, erre van ez a topic), akinek bármi baja volt, a maradék 90%, akivel nem szívóztak, nem ír értelemszerűen semmit.
Az, hogy szívattak néhány ilyen e-maillel, de 3 nap alatt kifizettek, számomra tök oké. Nem kértek lehetetlen dolgokat, a 3 napos kifizetés pedig főleg nem egy katasztrófa. Akinek a mai világban túl sok, hogy ilyen képeket csináljon, ezért berage-el és elbukja a pénzét inkább, minthogy csináljon pár szelfit, őszintén szólva meg is érdemli, hogy elússzon az egész... neki ott a tippmix, meg a fos oddsok, szegényes kínálat, hajrá. De a logika amúgy nem annyira állja meg a helyét: fogadásra "kényszerítenek" úgy, hogy elvileg szívóznak, mert smart vagy (?), de még nincs korlátozás? Hát ezzel elvileg akkor saját magát szopatja az iroda.
A korlátozással, satöbbivel kapcsolatban pedig továbbra is azt érzem, hogy a fogadók többsége teljesen idealistán áll az egész sportfogadáshoz és a bukikhoz. Igen, basszus, ha azt látja a fogadóiroda, hogy belőled nem lesz haszna, mert smart fogadó vagy, kis piacokat támadsz, elcseszett line-okat és folyamatosan pénzt tudsz ezzel kivenni, akkor ellehetetlenítenek... Nem érdekük, hogy csökkentsd a profitjukat, van helyetted több százezer másik, akiből jön a della. Persze, rohadt szar megkapni a Bet365-től a bye-bye üzenetet, de attól még abszurd úgy hozzáállni, hogy "de hát a Coatasnek van 30 villája, mit ugrál már az én havi 5000€ profitomnál?"... Vannak alternatív megoldások, lehet használni azokat.
Azt viszont el kell fogadni, hogy a sportfogadás rég nem úgy működik, hogy tolom be a milliókat a soft bukikhoz, vadászom a hibás oddsokat és az early line-okat small marketekre, aztán csak várom, hogy kijöjjön az EV és életem végéig elvagyok 1-1 számlával, ahonnan csak lapátolom ki a profitot... Ennél sajnos jobban meg kell szenvedni
Én nem értem ezt a sok rossz véleményt. Én mindig kaszinóztam pár ezer forintokkal utaltam be skrill-rol volt olyan napom hogy több mint 1millio Ft-ot nyertem 15perc alatt a szamlamon volt a pénz. Hozzá tennem soha nem kèrtek ügyfél azonosítási folyamatot pedig számítottam rá de érdekes módon nem.