A korábban említett Hudson-Odoi tipp szorzója "beragadt", hisz napok óta 3-szoros pénzt fizet a Bayern-be igazolása, viszont gyors hír a SkySports-tól, hogy heti 85k-s ajánlatot utasított vissza. Nem igazán teheti meg a Chelsea szimplán dacból, hogy egy 30-40 millió körüli összegről lemondjanak, hogy aztán érdektelenül, ingyen távozzon 1 év múlva. Házat azért ne tegye rá senki, de némi aprót még nem sajnálok rá.
Elérkezettnek látom az idejét, hogy biztosítsam a fő fogadást. December óta annyit változott a helyzet, hogy a Szolnok megnyerte a Magyar Kupát, ám ez nagy áldozatokkal járt. Súlyos sérülést szenvedett két szolnoki játékos is, ami a kupagyőzelemhez még pozitív löketet adott a csapatnak, de hosszútávon már jelentkeznek problémák. Vereség Debrecenben, utolsó perces hazai győzelem az Alba ellen, majd újabb bukás Pécsett. A hétvégi körmendi látogatás pedig nem ígérkezik könnyed sétagaloppnak, lévén a vasiak az első számú üldözők, akik legutóbb Szombathelyen egy hektikus derbyn nyerték meg a vasi "El Classico"-t. Halkan jegyzem meg, hogy az utóbbi két bajnokságban csak a végén a bajnokságot is megnyerő csapatok tudtak nyerni az Arena Savariában. Visszakanyarodva a hétvégén esedékes rangadóhoz, amennyiben a Körmend legyőzi a Szolnokot, akkor egy győzelemre közelíti meg a listavezetőt. Az alapszakaszból még 3 meccsük marad, amelyeken a Szolnoknak a megyei rangadón, a Berény ellen lehet meleg a pite, míg a Körmendnek a paksi vendégszereplés jelenthet gondot!
Mivel még nem lehet egyértelműen meghatározni, hogy a középszakaszra melyik 5 csapat alkotja majd a felsőházat, így további jóslatokba nem mennék bele, de ha addigra is marad a különbség a csapatok között, én nem tartom kizártnak, hogy a Körmend ledolgozza a hátrányát és első helyről kezdje a rájátszást.
Pillanatnyilag 6,00 szorzóval fogadható a körmendiek bajnoki címe, ami jelentősen csökkenhet, ha legyőzik a Szolnokot.
Én 25-ös szorzón dobtam egy kis aprót az Albára, a rájátszásba be fognak jutni és ha vége lesz a nemzetközi kupának, akkor jobban koncentrálhatnak a bajnokságra és ott meg láthattuk, hogy képesek bravúrra.
Logikusan hangzik, de az Alba még sosem tudott pályahátrányból továbbjutni a rájátszásban. Nyilván erősebbek, mint azt a bajnoki helyezésük mutatja, de a csapat 3 húzóembere is 30+ korú (Lóránt, Zeno, Cabezas) , a fiatalabb játékosaik pedig nem tudnak kiegyensúlyozottan teljesíteni.
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=vNB2DC2iOMg
Ennek a végjátéknak köszönhetően a Körmend végzett az élen az alapszakaszban! Érdemes megnézni!!!
Üdv!
Nem tudom, hova kéne írnom, de talán itt jó helyen lesz. Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan irodát mondani, akiknél olyasmi fogadást köthetnék, mint hogy X játékos Y éven belül mondjuk Roland Garrost nyer. Szeretnék ugyanis egy ilyen fogadást kötni, szóval ha valakinek van valami infója, megköszönném, ha megosztaná velem!
Tegnapi Fradi meccs apropóján elkezdtem bogarászni a zöldek sorsolását, miután ma a bet365 visszatette az NB1 végső győztes oddsokat és a Vidi szorzója emelkedett 2.2-re. Az FTC minden egyes EL-meccs után idegenben fog játszani az NB1-ben. Háromszor csütörtök-szombat ritmusban, ebből kétszer esti meccset tolnak a nemzetközi porondon, egyik esetben ráadásul idegenben, Bulgáriában. Ha ez nem lenne elég, akkor álljon itt ezen 5 idegenbeli meccs sorban: Honvéd, Vidi, Debrecen, Kaposvár, Diósgyőr.
Tavaly a Vidi ötször játszott közvetlenül EL meccs után (1x Magyar Kupa meccs volt utána). Mindig vasárnap játszottak, egyszer sem volt szombati meccsük. Ezen az 5 meccsen 7 pontot szereztek a 15-ből.
Az NB1 sajátossága ugye ez a 33 fordulós rendszer, ahol bizonyos csapatok ellen 2x játszol otthon és csak egyszer idegenben. A most folyó sorozat lesz duplázva a bajnokság végén és a Vidi eddig 100%-os ebben a sorozatban. A Fradi ellen is kétszer fognak még otthon játszani és csak egyszer idegenben. A Vidinek az ősz meccse lesz a hazai Fradi elleni meccs, ami előtt a zöldek Moszkvában fognak játszani csütörtökön, így vagy egy fáradt vagy egy erősen rotált ellenfél fog rájuk várni az ősz meccsén. Ha Vidi így folytatja, ahogy eddig, akkor simán lehet 6-8 pont előnyük az őszi szezon végére a Fradival szemben.
Az Unin és a tippmixprón 1.7-1.75 a Vidi szorzója, ami szerintem közelebb áll a valósághoz, mint a bet365 2.2-es szorzója. Ha esetleg a Fradi erőn felül átverekszi magát ezen az őszön még akkor is ki lehet szállni ebből a fogadásból nulla körül vagy minimális veszteséggel, ha pedig kialakul 6-8 pont az ősz végére, akkor nyugodt szívvel lehet majd tavaszra biztosítani a Fradival magasabb szorzón.
Mindezt figyelembe véve szerintem egyértelműen hibás ez az odds, így nálam ez egy 30/10-es fogadás. Igen 3x 10/10. (A Kövesd csak nem lesz bajnok. )
Szerintem eljött az ideje, hogy a Ferencváros bajnoki címére nyugodt szívvel tehetjük a téteket! A hazai irodánál ez 1,75-ért kapható, míg az Unibet-nél 1,45, a bet365-nél 1,66-os szorzó van erre a kimenetelre. A vasárnapi mérkőzés kapcsán azt gondolom, hogy egy olyan Ferencvárossal nem bírt el az erre a meccsre készülő fehérvári gárda, amelyik éppen több vasat tart a tűzben. Hogy reális-e vagy sem, de mindenképp van esélye a regnáló bajnoknak az EL csoportból a továbbjutásra, amihez azért kisebb csoda is kellene, de azért az ilyen csodákból mostanság nekünk is jutott. Szóval azért van esély arra is, hogy a Fradi még tavasszal is nemzetközi meccseket játsszon. De a visszakanyarodva a bajnoksághoz, nagyjából két részre lehet osztani a mezőnyt. Az 1-4 helyezettek a bajnokság első harmadához érve már szép pontelőnyt szereztek a többiekhez képest, azaz a két fő esélyes mellett még a Puskás Akadémiának és a Mezőkövesdnek látszik esélye a bajnoki címre. Ez utóbbi előtt le a kalappal, hisz budget-t illetően messze nem azonosak a feltételek, mint a riválisoknál. Reálisan nézve nem hinném, hogy megismétlődik a Honvéd esete. Marad a Fradi-Vidi versenyfutás, ahol a zöld-fehérek egyre inkább összeállni látszanak, míg a piros-kékek inkább széthullani tűnnek pillanatnyilag.
Ha pedig címvédés, akkor ez a magyar kosárlabda NB I-ben is nagyon valószínűnek tűnik. A tavalyi idényben ilyen tájt a Szolnokra tippeltem, hozzátéve, hogy csak akkor nem nyernek, ha valami súlyos sérüléshullám megtépázza a csapatot. Ez be is következett a MK elődöntőjében elvesztették Sztrahinja Milosevicset és Kovács Pétert, majd Benke dőlt ki az egész szezonra. Ezután nálam a Körmend tűnt az első számú esélyesnek, de a PVSK elleni bajnoki elődöntő párharcban súlyos térdsérülést szenvedő Mario Delas-t nem tudták kellően pótolni a piros-feketék, így a mellettük döntőbe jutó szombathelyi Falco simán nyerte meg a döntőt 3:0 arányban. Gasper Okorn jó munkát végzett, lépésről-lépésre formálta a csapatát egyre jobbá, ami aztán aranyat is ért.
Idén a legnagyobb erőssége az lehet a bajnoki címvédőnek, hogy sikerült a gárda gerincét együtt tartani, sőt olyan válogatott kerettagokat igazoltak, mint Benke Szilárd és Filipovity Márkó. Valamint az egyik legfrissebb hír, hogy a tavalyi légióskontingens újabb tagja tér vissza Szombathelyre, tehát Reddick mellett már Ron Curry is a sárga-feketéket erősíti ebben a szezonban.
Ehhez képest a riválisok közül a legutóbbi idényben érmet szerzett csapatok emelhetőek ki! De Körmenden képlékenyek a csapat körüli dolgok, pedig az Edwards- Keller kapcsolat már Fehérváron is jól működött, míg a PVSK kerete azért valójában nem veszi fel a versenyt hosszútávon a Falcoéval. A Szolnok idén új perspektívába kerülhet, bár az utóbbi években volt már rá példa, hogy nem sikerült a dobogóra sem jutni. Fehérváron úgy tűnik, hogy még nem teljesen kész a csapat játéka, még a győztes meccseiken is rendre sok pontot kapnak. /ha lehet, akkor az Alba meccseire mehet az over!!! / Ráadásul hosszú hetekre kidőlt az újonnan megválasztott csk a rendszerből, Markovics pedig a fiatal kora ellenére egy elég fontos összekötő kapocs lehet a keretben.
Zalaegerszegen is megfogalmazták a célt, mivel bővültek az anyagi lehetőségek, de ehhez már most messze vannak, ráadásul egy súlyos közúti baleset miatt az sem kizárt, hogy Ubilla már pályára sem léphet ebben a szezonban. A nem említett gárdák nálam az abszolút "futottak még" kategóriába tartoznak.
Szóval a Falco győzelmére kapható 3,00-as szorzót is mellé teszem. Ebbel a kötésből pedig 5,25-os szorzót kapunk, ami nem tűnik egy rossz befektetésnek cirka 3/4 évre.
Érdekesen alakulnak az NB1 végső győztesére adott szorzók. Korábban a bet365 tévelygett a másik két irodához képest, most meg az Unibet.
Most láttam csak, hogy Zozinho19 is kifejtette a véleményét a témában korábban és ő a Fradit favorizálja. Habár a korábbi írásom óta a Fradi sikerrel vett 2 nehéz idegenbeli hazai bajnokit, ami EL-meccs után következett (Honvéd, Vidi), nálam ilyen szorzón semmi érték nincs a végső győzelmükben. Láttam a Fradi utóbbi meccseit és szerintem boldog lehet a tabella jelenlegi állásával. Az Újpest és a Vidi ellen is számukra volt nagyon hízelgő az eredmény és a Kövesd is közelebb állt picit a győzelemhez, mint ők, de itt reális volt az x. Számomra egyáltalán nem meggyőző a Fradi hazai porondon, ellenben dicséretes a nemzetközi szereplésük. Valamelyik szakértő elemezte, hogy a Rebrov-féle Fradi a nemzetközi porondra lett összerakva a pressing elleni labdakihozatalra és a kontrákra alkalmas igazán a csapat, amit bizonyítottak is az eddigi idegenbeli meccseiken. Hazai meccseken (Zagreb, Ludo) kezdődnek a gondok, amikor már "csinálni" kellene a játékot, ebben már nem olyan erősek. Hatványozottan igaz ez a magyar bajnokságra, ahol nem sok csapat támadja le a Fradit és pláne nem hagyja kontrázni. Inkább beállnak ellenük védekezni és ennek feltörésében egyáltalán nem jeleskedik a csapat. A Kövesd elleni x előtt 4 hazai meccsüket is 1 góllal hozták csak.
A Vidit nem láttam annyiszor, de tény, hogy ők sem festenek olyan jól, mint az elején. Elkezdtek botladozni, jött pár sérülés (Huszti, Juhász). A Fradi ellen nem érdemeltek vereséget, a Kövesd ellen idegenben belefér az x, az Újpest elleni hazai vereség és ez a zalaegerszegi pontvesztés volt kevésbé magyarázható.
A Vidi keretét én mélyebbnek érzem, a Fradiénál. Elöl meg vannak ugyan, de hátul és középpályán most is gondban vannak Dvali és Sigér sérülésével. A szélsőhátvéd Botka és a 38 éves Leandro az opció...
Attól, mert a rangadót végül a fővárosiak nyerték nem érzem erősebbnek őket, de az tény, hogy eddig várakozáson felül állnak a körülményeket figyelembe véve. Nálam ez még mindig egy teljesen 50-50 párharc, hosszú még nagyon a bajnokság, jön még a téli átigazolási szezon is, erősödhetnek a csapatok.
Ha egál oddsok lennének, akkor nem tudnék választani a két csapat között, de az Unibet 3-as oddsot ad jelenleg a Vidire, míg 1.3-at a Fradira (1.75-2.3 a másik két irodánál) és lehet EW (Tét/hely) fogadást is tenni. A lovinál ismert fogadási forma ez, nem mennék bele ennek magyarázásába, de esetünkben az a lényege, hogy fogadhatunk arra is 1.68 oddson, hogy a Vidi az első kettőben végez. Ha ezt a fogadást választjuk, akkor tétünk fele 3-as oddson a bajnoki címre megy, míg a másik fele 1.68-as oddson, hogy első kettőben végeznek. Ha megnyerik a bajnokságot, akkor az összes feltett tétre 2.34-es oddsot kapunk, míg ha másodikok lesznek visszakapjuk a feltett tét 84%-át. A másik két irodánál a sima győztesre kapunk ilyen oddsot, itt meg biztosíthatunk a tétünk 84%-áig egy 2. hellyel.
Leegyszerűsítve 14.625 oddson fogadhatunk a Vidi bajnoki címére, ha alapvetésnek vesszük, hogy nem lesznek másodiknál rosszabbak. ( Ez az odds úgy jön ki, hogy csak a 2. hely esetén vissza nem térülő 16%-ot vesszük alaptétnek és ezt viszonyítjuk a bajnoki cím esetén várható nyereményhez. 2.34/0.16= 14.625 - Szigorúan csak a Vidi 1-2 helyezés esetére érvényes számítás!)
A Fradira más irodában adott 1.75 és az unibetes 2.34-es oddsból össze lehet hozni egy olyan surebetet, ami 1. FTC 2. Vidi sorrend esetén fizet 36 % körül, míg minden más sorrend esetén pénzüknél vagyunk, kivéve persze ha rajtuk kívül más nyeri a bajnokságot. Ha a bajnokság bármely pontján a Fradi oddsa 2 fölé emelkedik, akkor elég szépen lehet védeni ezt az unis E/W fogadást. Hétvégén a zöldek a csütörtöki nemzetközi meccs után Debrecenbe látogatnak, valószínűleg Sigér és Dvali nélkül, míg a Vidi Kaposvárral játszik idegenben. Rebrov nyilatkozata szerint a hétvégén a Kövesd meccs félidejében teljesen kész volt a csapata, a héten se fognak sokat pihenni a debreceni túra előtt. Máris egy igen jónak ígérkező esély, hogy emelkedjen a Fradi szorzója.
Remélem érthető lett nagyjából amit leírtam. Aki nem hiszi, hogy más odaérhet ezen a két csapaton kívül a bajnokság elejére, annak sok értéket rejthet ez a fogadás jelenleg.
Mol Fehérvár winner E/W 1/3 1-2 3@ (Tétet felesleges írni, mindenki maga tudja, én nyakig benne vagyok a korábbival együtt, de ezt most újból raktam és érdekes módon az Unibet sem szabott gátat szárnyalásomnak. )
Korábban az oldalon is volt elemezgetve a bajnokság győztesének szorzói és login is van kint aktív tipp, kíváncsi lennék a szerkesztők/tippsterek véleményére is az eddig történtek függvényében.