Eredmény: 1 - 6 (6) összesen

Téma: Információ gyűjtés baseball-ról.

Junior Member

Lightbulb Információ gyűjtés baseball-ról.

Üdv érdekelne valaki fogad -e baseball-ra én mostanába kezdtem ,de elégé csak eredmények.com ra alapozom mondhatni kb vaktában lövöldözök tippekkel kapcsolatba, meglepő módon ígyis elég jól jönnek ,de szeretném komolyabban beleásni magam a dolgokba, honnan szerezzek infókat. Mik a fontos statisztikák pl egy dobónál? Ezekbe tudna nekem valaki segíteni hogy eltudjak indulni ezen az úton?

Senior Member th3PR0j3ct0r avatara
    Szia,

Eredmenyek.com-ra ne alapozz semmiképpen, annál ez sokkal bonyolultabb sport. Itt az oldalon szerintem kell még lennie 1-2 stratégiai cikknek amit anno írtam/fordítottam.

Pár hasznos oldal:

- Sports Picks, Odds and News from Sports Betting Experts | Covers : Minden meccsnél érdemes megnézni a preview / matchup részt. Elég jó előzetesek vannak és a matchup részen is megtalálod a leglényegesebb statisztikákat.

- Baseball Statistics and Analysis | FanGraphs Baseball : elég jó cikkek vannak, ezek mondjuk elsőre lehet hogy meredekek lesznek. Viszont ha nagyon bele akarsz mélyedni a statisztikákba (ha komolyan gondolod a baseballra való fogadást akkor mindenképpen ajánlom), akkor érdemes átnézni a leaderboard oldalon található dolgokat. Van kismillió statisztikai adat, a táblázatokat pedig úgy szabod személyre ahogy akarod. Splits leaderboard szintén nagyon érdekes, ott gyakorlatilag a legapróbb részletekig bele tudsz menni a dolgokba. Pl: adott játékos haza pályán, balkezes dobó ellen az első inningben 0-1 Ball vs Strike állásnál milyen átlaggal üt.

- Baseball Prospectus : hasonló oldal mint a fangraphs.

- Baseball Press :: Home : összeállításokat tudod megnézni

- www.rotogrinders.com : ez igazából egy DFS oldal, de elég sok használható dolgot találhatsz, pl: ballpark factorok, időjárás-jelentés (ami ebben a sportban elég fontos) + van fizetős tartalom is, én innen nagyon sokat tanultam.

Milyen statisztikákat érdemes nézni:

- Avg, wOBA, WRC+, ISO, SLG, ERA, SIERA, WHIP, OBP, K%, BB% - mindezt érdemes lebontani az alapján hogy az ellenfél dobója / ütője hogy teljesít bal vagy éppen jobbkezes ellenféllel szemben mert elég nagy különbségek vannak.
    - Amit még érdemes: GB%, FB%, LD%, HR/FB arány és GB/FB arány.
    - Amit felejts el: HR / RBI meg az összes hagyományos statisztika, ezek sajnos semmit nem érnek fogadás szempontjából.

Amennyiben nem tiszta bármelyik statisztikai adat, a google segít: beírod a statisztikai adat nevét meg utána hogy fangraphs és kidobja a lehető legrészletesebb leírást.

Szakirodalom:
    - Joe Peta - Trading Bases: ez inkább egy önéletrajzi könyv, de a srác modellje elég szépen ki van fejtve, lehet belőle tanulni.
    - Tom Tango - The Book: Playing The Percentages In Baseball : Elég száraz, viszont nagyon érdekes könyv. Kb olyan mintha menedzsereknek írták volna, leginkább arról szól, hogyan érdemes összeállítani egy csapatot, viszont éppen ezért sokkal jobban meg lehet érteni a játékot amit fogadásban is lehet hasznosítani.
    - Jonah Keri - Baseball Between the Numbers: Why Everything You Know About the Game Is Wrong: Elég komoly elemzésekkel van tele a könyv, szintén érdekes olvasmány.

Ha viszont tényleg teljesen kezdő vagy, akkor azt javasolnám hogy nézz meg néhány meccset és keress pár olyan cikket ami az alapokról szól, utána pedig el tudod dönteni hogy szeretnél-e mélyebbre ásni vagy sem.

Sok sikert!

Junior Member
    Köszönöm a sok hasznos infót. Megnéztem már jó pár meccset. Arra gondoltam eleinte kiválasztok pár csapatot és azokat fogom figyelni. Reménykedtem legalább az alap statisztikákról valami magyar magyar cikkben ,de úgy látom nincs ilyesmi a neten Nem olyan rossz az angolom ,de nem is vagyok minden részében otthon.
    Utoljára módosítva: h4mi18 által: 2017.05.30 18:42

Senior Member golszerzo avatara
    Nem értek hozzá de magyarul van azért néhány anyag itt az oldalon pl ez:
    Hogyan fogadjunk a baseball-szezon elején?

Junior Member
    Kb négy hónapja fogadok a baseballra több kevesebb sikerrel. Japán és az amerikai mérkőzésekre fogadok. Elolvastam a játékszabályait és megnéztem a témában készített játékfilmeket, a tipp mix statisztikáit is figyelembe véve 6/4 es kötésbe játszom meg a meccseket-
    Még fejlődnöm kell a tippeléssel.

Junior Member
    Szia! Ha újra indul a szezon (MLB) segítek szívesen, ha gondolod. Régóta foglalkozom vele. Előfizető vagyok több amerikai baseball csatornán, ismerem a játékosokat csapatokat. A darts mellett a baseball a kedvencem. Előbbit űzöm de ritkán nézem. A baseballt viszont mindig.

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •