Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (15) összesen
Like Tree1Likes

Téma: Sportfogadás adózása

Junior Member
    Sziasztok!

Napok óta elég sok cikket, fórumot próbálok keresni ahol ebben a témában egy kicsit okosodhatnék. Viszont sajnos mivel ez egy eléggé kínos téma ezért érhető módon nem sok helyen találok semmit.
    Ezért döntöttem úgy, hogy felteszem itt a kérdéseimet.
    Sajnos tudom, hogy Magyarországon csak a TippmixPro nyeremények után nem kell adót fizessünk. Viszont a külföldi irodáktól szerzett jövedelmeink után pedig igen.

A probléma viszont ott kezdődik, hogy mivel a sportfogadó oldalak nem szeretik a nyereséges játékosokat, és egy időt követően ellehetetlenítik a fogadást az oldalukon. Tegyük fel, hogy nyertem a BET365-ön 1,5 millió forintot ( Skrill kifizetés sajnos nem játszik már, tehát számlámra kell lehívjam a pénzt. ) Ezt követően pedig egy barát, rokon nevére regisztrálok egy új számlát, ha ismét fogadni akarok ( természetesen betartva a szabályokat, hogy ne jöjjenek rá az irodánál arra, hogy én játszom újra.) és mehet is tovább a fogadás. Ezt követően a barátom nevére regisztrált BET365 fiókban is elérek mondjuk 1 millió forintot, és limitálnak. A pénzt pedig lehívom az ő számlájára, hiszen nem tudom máshova.

A kérdés csak annyi lenne, hogy van-e itt olyan aki hasonló módon jár vagy járt el és tudna-e segíteni nekem , hogy milyen megoldások lehetnek? Egyáltalán volt-e már adózással kapcsolatban bárkinek bármi gondja?
    Mert azért valljuk be, hogy eléggé kacifántos a téma, hiszen a sportfogadó oldalak sem valami igazságosan járnak el, egy egy limitálásnál!?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
    Utoljára módosítva: bszakony97 által: 2021.02.20 09:25

sny
    sny nem elérhető
    Junior Member
    Nem hiszem, hogy 1-2 milliós utalásokkal foglalkoznának, főleg, hogy 90% veszteséges, és csak abból nyert vissza épp valamit, elég durva lenne még abból is levonogatni. Ha mégis előfordul ilyen, akkor meg be lehet mutatni, hogy mennyi a nettó nyeremény, és besétálni befizetni helyette, amennyit megállapítanak. Elvileg amúgy EU-n belüli nyereménynek ugyanúgy adómentesnek kéne lennie, mivel nem diszkriminálhatja az ország a többi tagállam szolgáltatóit, ilyen esetben legkésőbb valami európai bíróságnak el kéne törölnie a fizetési kötelezettséget meg bírságot, de ebben nem vagyok teljesen biztos, adott esetben érdemes megkérdezni egy szakjogászt.

Senior Member
    Az SZJA tv.-ben (1995 CXVII) mindent megtalálsz. Be kell vallani.

Junior Member
    https://www.portfolio.hu/uzlet/20221...nuartol-576257

Esetleg tudja valaki, hogy melyik fogadóiroda fog engedélyt kérni nálunk január 1-től? Mert amelyiknek nem lesz engedélye onnan magyar bankszámlára nem lehet majd a pénzt átutalni! Ami érdekel BET365, Pinnacle, Unibet, Bwin, Betfair

Senior Member varin avatara
    Idézet Milan82 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Esetleg tudja valaki, hogy melyik fogadóiroda fog engedélyt kérni nálunk január 1-től? Mert amelyiknek nem lesz engedélye onnan magyar bankszámlára nem lehet majd a pénzt átutalni! Ami érdekel BET365, Pinnacle, Unibet, Bwin, Betfair
    Lehetetlen erre még válaszolni

Lehetetlen erre még válaszolni

Junior Member
    Köszönöm. Amint lesz valami infó várható majd egy cikk róla?

Köszönöm. Amint lesz valami infó várható majd egy cikk róla?
    Persze. De azért ne gondold, hogy ennek január 1-jén azonnal lesz látható eredménye
    Hosszú folyamat lesz szvsz.

Junior Member
    A Bwin már jelezte is, hogy december 19-től a sportfogodás nem lehetséges náluk Magyarországról. Kíváncsi leszek a többiekre!

A Bwin már jelezte is, hogy december 19-től a sportfogodás nem lehetséges náluk Magyarországról. Kíváncsi leszek a többiekre!
    Partypoker is off.

Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

Címkék ehhez a témához

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •