Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: Sportfogadás adózása

 1. #1
  Junior Member
  Csatlakozott
  2021.02.20
  Hozzászólások
  1
  Sziasztok!

  Napok óta elég sok cikket, fórumot próbálok keresni ahol ebben a témában egy kicsit okosodhatnék. Viszont sajnos mivel ez egy eléggé kínos téma ezért érhető módon nem sok helyen találok semmit.
  Ezért döntöttem úgy, hogy felteszem itt a kérdéseimet.
  Sajnos tudom, hogy Magyarországon csak a TippmixPro nyeremények után nem kell adót fizessünk. Viszont a külföldi irodáktól szerzett jövedelmeink után pedig igen.

  A probléma viszont ott kezdődik, hogy mivel a sportfogadó oldalak nem szeretik a nyereséges játékosokat, és egy időt követően ellehetetlenítik a fogadást az oldalukon. Tegyük fel, hogy nyertem a BET365-ön 1,5 millió forintot ( Skrill kifizetés sajnos nem játszik már, tehát számlámra kell lehívjam a pénzt. ) Ezt követően pedig egy barát, rokon nevére regisztrálok egy új számlát, ha ismét fogadni akarok ( természetesen betartva a szabályokat, hogy ne jöjjenek rá az irodánál arra, hogy én játszom újra.) és mehet is tovább a fogadás. Ezt követően a barátom nevére regisztrált BET365 fiókban is elérek mondjuk 1 millió forintot, és limitálnak. A pénzt pedig lehívom az ő számlájára, hiszen nem tudom máshova.

  A kérdés csak annyi lenne, hogy van-e itt olyan aki hasonló módon jár vagy járt el és tudna-e segíteni nekem , hogy milyen megoldások lehetnek? Egyáltalán volt-e már adózással kapcsolatban bárkinek bármi gondja?
  Mert azért valljuk be, hogy eléggé kacifántos a téma, hiszen a sportfogadó oldalak sem valami igazságosan járnak el, egy egy limitálásnál!?

  Válaszaitokat előre is köszönöm!
  Utoljára módosítva: bszakony97 által: 2021.02.20 09:25

 2. #2
  sny
  sny nem elérhető
  Junior Member
  Csatlakozott
  2021.02.21
  Hozzászólások
  2
  Nem hiszem, hogy 1-2 milliós utalásokkal foglalkoznának, főleg, hogy 90% veszteséges, és csak abból nyert vissza épp valamit, elég durva lenne még abból is levonogatni. Ha mégis előfordul ilyen, akkor meg be lehet mutatni, hogy mennyi a nettó nyeremény, és besétálni befizetni helyette, amennyit megállapítanak. Elvileg amúgy EU-n belüli nyereménynek ugyanúgy adómentesnek kéne lennie, mivel nem diszkriminálhatja az ország a többi tagállam szolgáltatóit, ilyen esetben legkésőbb valami európai bíróságnak el kéne törölnie a fizetési kötelezettséget meg bírságot, de ebben nem vagyok teljesen biztos, adott esetben érdemes megkérdezni egy szakjogászt.

 3. #3
  Senior Member
  Csatlakozott
  2018.12.08
  Hozzászólások
  203
  Az SZJA tv.-ben (1995 CXVII) mindent megtalálsz. Be kell vallani.

Címkék ehhez a témához

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •