Oldal: 27 / 52 ElsőElső ... 17252627282937 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 261 - 270 (511) összesen
Like Tree47Likes

Téma: Fejlesztési ötletek, hibajelzés

 1. #261
  Senior Member Noemail avatara
  Csatlakozott
  2012.08.27
  Hozzászólások
  1.136
  Idézet Javi Moreno eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Valóban nagy a differencia minden tekintetben a rookie és a junior szint között, de ha még egy szintet benyomnának, akkor már öt lenne összesen, ráadásul valószínűleg öt aktív, hiszen ha nem tévedek, hamarosan "születik" egy master is. Szerintem az úgy már kicsit átláthatatlan lenne.
  A második felvetésedről az a véleményem, hogy így is rettenetesen sok a crazy tipp néhány rookie részéről, amik azért megkárosíthatják a kevésbé figyelmes vásárlókat, nos, ez még tovább hatványozódna, ha egy tilten lévő rookie vissza akarná szerezni hirtelen a mínuszait, amiből aztán olyan tippek és téterősségek születnének, amelyen nyilván nem reálisak. Igaz, hogy ezek viszonylag kevesebb emberhez jutnak el és az is igaz, hogy nem tartana sokáig, hiszen kiesnének a newbie szintre, de mégsem gondolom, hogy az oldalnak jó reklám lenne, ha mondjuk 20-ból 16-17 olyan ingyenes tipp lenne, ami egy mínuszos rookie-tól jött.
  Világos, osztom, de szerintem rookie és rookie között is igen jelentős eltérések vannak, ezért gondoltam egy 5 kredites "szintre". És itt nem csak arra gondolok, hogy ír-e indoklást az illető vagy sem, illetve korrekt súlyozza a tippeket vagy mindet 10/10-be küldi...

  VAGY: a rookie "felvétel" lehetne komolyabb

 2. #262
  Junior Member
  Csatlakozott
  2015.06.30
  Hozzászólások
  15
  Én mindig megveszem az ingyenes tippeket, a legutolsó 5 lezárt tippből 3 tippet egy jelenleg mínuszos tippadó adta, ez a 3 tipp összesen 28 tétegységet jelentetett, ebből egy tipp nyert, azon a profit 2,2 egység volt. Így én is azt mondom, nem lenne jó reklám a logibetnek. Figyelem a tippadókat, mint konkurenciát, és abban egyet értek Noemail kollégával, hogy a rookie szint jelenleg nem jó semmire, csupán egy gyors lépcső arra, hogy a regisztráló tippadók ne unják magukat és úgy érezzék, hogy valaki figyel a tippjeikre. Túl könnyű megugrani a szintkövetelményeket, majd utána, mint fizetett tippadók az alacsony lécet megugrók hamar lecsúsz(hat)nak. Ezzel kicsit magam ellen is beszélek, mivel érdemi munkám jelenleg nagyon nincs, csupán a 90 napos rookie lét lepörgetése a cél.
  Hatalmas különbségek vannak a rookiek között, némiképp vigasztal az, hogy aki nem ír elemzést, és vagdalkozik a tétekkel, tőle nem fognak tippeket vásárolni. És én úgy érzem, hogy magasabb szinteken ezt a logibet vezetősége figyelembe fogja venni (tehát juniorként pl megengedhetetlen, hogy ne legyen elemzés).
  Én részemről azt tartom a legviccesebbnek, hogy ha a legjobb roival szeretnél az élen állni, akkor ne tippelj
  De viccet félretéve, elviekben tényleg korrekt és működőképes a jelenlegi bekategorizálás, viszont a gyakorlatban már döcög. Mert aminek a newbie/rookie szintkövetelménynek kellene lennie, az eltolódott és a rookie/junior szintkövetelmény lett. Teljesen az lett a látszata, hogy a rookie tippadók megbízhatatlanok, nem teljesítenek jól, időszakosan képesek csak teljesíteni. Aminek a newbie szintnek kellene lennie, ahonnét nem jut át az, akinek van 1-2 jó hónapja, és aztán az L10-L20-akat megszakítja 2 nyerő tipp. De így a rookie szint lett ez, ahonnét egy hónap után kiesik az ilyen, de hó elején jönnek fel az új rookiek, akik között megint lezajlik ez a folyamat, így ha egyben nézzük a rookiekat (ahogy az a heti értékelésben is van, néha kiemelve 1-1 névvel) ismételten az a tapasztalat lesz levonható, hogy nem megbízhatóak, nem éri meg megvenni a tippjeiket.
  Megoldási javaslatom? Nincsen. Nagyon nyers, nagyon elemi szintű ez a kiválasztódás, egy szemszögből kegyetlen is. Tényleg csak azt enged tovább, aki a legjobb, aki a legtovább kitart, aki a legtovább tűr. Ez egyrészről jó, de a benne levőnek nem a legkellemesebb.
  Szeptemberben feljönnek az új rookiek, rengetegen leszünk, amivel a jelenlegi felület tényleg átláthatatlan lesz. Hiszen most egy brutális napon van 40 tipp. De akkor Rookie szinten lesz 25 tippadó, plusz a 6 felsős, és máris majdnem ott vagyunk a 40 tippnél, és akkor napi 1 tipp mindenkitől. Rengeteg lesz a tipp, rengeteg a tippadó, és ami jó a logibetben, azt fogjuk utálni a legjobban.

 3. #263
  Senior Member Noemail avatara
  Csatlakozott
  2012.08.27
  Hozzászólások
  1.136
  Osztom, annak a tipsternek akkor sem kellenének a tippjei, ha az összes ingyen lenne...

 4. #264
  Senior Member nagelb avatara
  Csatlakozott
  2012.05.30
  Hozzászólások
  379
  Teljesen egyetértek azzal, hogy óriási szórás van a rookie-k között. Viszont a bethistory-kból sztem viszonylag jól látható, hogy ki az akit komolyan lehet venni, ha ír indoklást, ha nem.

  Hogy mi lenne a jó megoldás erre a dologra, azt nem tudom. De azt gondolom, hogy egy felelősen gondolkozó vásárlótól, aki pénzt költ egy tippszolgáltatásra (legyen ez bármilyen kevés), igazán elvárható, hogy amennyire csak lehet utánanézzen a tipster-nek, ha kell vegye is fel vele a kapcsolatot. Az így bejövő információkból elég jól be lehet lőni, hogy az adott tipster komolyan vehető-e, és érdemes-e venni a tippjeit.

  Kicsit megint meg lett pendítve az indoklásos téma. Itt többen ismeritek már a véleményem ebben a kérdésben, ezért nem is ragozom túl. Én nagyon indoklás-párti vagyok, de meg tudom érteni, hogy kismillió oka lehet annak, ha egy tipster nem ír indoklást, emiatt nem tartom rossznak a mostani rendszert, és nem is szigorítanék rajta. Viszont attól, aki nem ír indoklást azt hiszem az alapelvárás kellene, hogy legyen, hogy a bemutatkozása keretében leírja ennek az okát. Rögtön másképp állna hozzá sok vásárló szerintem. Ha emellett még az eredményeket is hozza stabilan, akkor azt mondom lehet létjogosultsága egy indoklást nem író tipsternek is.

  Általánosságban annyit még megjegyeznék, hogy egy korrekt bemutatkozás megírását lehet, hogy kötelezővé lehetne tenni, minden rookie szintre felkerülő tipster számára, felsőbb szinteken meg pláne. Abból minden potenciális vásárló és "kolléga" is sok információt le tudna szűrni az adott személyről.
  Utoljára módosítva: nagelb által: 2015.08.26 14:34
  Andersson04 likes this.

 5. #265
  Senior Member Andersson04 avatara
  Csatlakozott
  2014.12.06
  Hozzászólások
  164
  Egyetértek.
  A kapcsolatfelvételre a tipsterek kiírhatnának egy elérhetőséget amit preferálnak (itteni privát üzenet, facebook, stb...)

 6. #266
  Junior Member
  Csatlakozott
  2015.06.30
  Hozzászólások
  15
  A kapcsolatfelvétel vevő oldalról jó felvetés, tippadó oldalról viszont... én bevallom, ezért is választottam a logibetet a facebook helyett, mert a vevő nem igazán tud zaklatni. Olyan, mint egy nagy áruház, bemész, leveszed a terméket a polcról, fizetsz, és távozol. És nem áll ott a termék gyártója a polc mellett, hogy rádtukmálja. De 3 éve szenvedek facebookon, és egyszerűen már a sírás kerülget, mikor a 7. ember kérdezi, hogy "mennyire biztos"/"mehet nagy téttel?" . Nem tudom, kinél hogy születik egy tipp, de amiben bízok (infók és ligaismeret alapján) azt ajánlom. Azokról az ügyfelekről ne is beszéljünk, akik az aznapi összes meccset még azért végigkérdezik, hogy arról mit gondolok. Értem a lelkesedést, meg kell is, de a tippelésnél így is órák mennek el azzal, hogy az ember napközben az interjúkat bújja, nézi a meccseket, az ilyen levelekre való válaszolgatás már tényleg kicsit sok. Jogos elvárás, de sok. Viszont a nagelb által említett részletes bemutatkozás tényleg jó esély arra, hogy a vevő tájékoztatást kapjon a tippadó fogadási szokásairól, és eldöntse, érdemes-e jobban utána néznie. Az, hogy mindent megtárgyaljon a vevővel a tippadó, nagyobb vevőszámnál (ami a cél) egyszerűen halál.

  Külső elérhetőség pedig azt a problémát szüli, mint amit az értesítéseknél is felvetettem. Most, hogy van mobil app, ami által a telefonon értesítés adható (amit csak a vak nem vesz észre), ezt is logibeten belül kellene megoldani, mert egy idő után nagyon idegesítő, hogy máshova kell átugrálnom, ha az ottani dolgaimat akarom intézni (meg lassítja is a kommunikációt).

  Az indoklásos témához esetleg annyit fűznék hozzá, hogy nem lenne rossz, ha időben később is lehetne elemzést csatolni egy tipphez (amiről értesítést küldene a logibet). Ilyenkor a tipp mellé oda lehet írni, hogy "elemzés később várható". Senioroknál láttam már ilyet, ők ilyenkor kommentbe utólag beillesztik az elemzést. De erről a vásárlók nem kapnak értesítést.

 7. #267
  Senior Member nagelb avatara
  Csatlakozott
  2012.05.30
  Hozzászólások
  379
  Igazad van, a kapcsolatfelvételben benne van ez a veszély, ami tippadó szempontból tényleg agyhalállal ér fel. Egy felvetés volt csak, aminél magamból indultam ki, mert én egyáltalán nem vagyok az a típus, aki hülyeségekkel zaklat egy tipster-t, mert tudom mennyit dolgoznak a tippeken.

  Meg a kapcsolatfelvételt is igazából a tippadási szokások jobb megismerése érdekében gondoltam egy játszható opciónak, és itt nálam egy éles vonal húzódna meg. Mivel nem véletlenül azok a tippek kerülnek kiajánlásra egy tipsternél, amelyek kikerülnek és nem véletlen az erősség sem, ezért az általad említett kérdésekre és zaklatásra egyszerűen negligálnám a válaszadást. Lehet ezt bunkó dolognak nézni, de mindennek van határa, és ha ezt a tipster a bemutatkozásában is leírja, akkor meg minden ilyen ember csak magára vethet.
  Utoljára módosítva: nagelb által: 2015.08.26 16:33

 8. #268
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012.09.04
  Hozzászólások
  3
  Néha nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek azokon a hozzászólásokon amik itt előfordulnak!

  -Kapcsolatfelvétel a tipsterrel: szerintem a normális tipster nem azért csinálja ezt az egészet, hogy szabadidejében naponta 50 ember bugyuta kérdéseit hallgassa és két nap után a pokolba kívánja ezt az egészet, mert elveszik az energiáját a felesleges dolgokkal.Amúgy ez az egész csak színtiszta üzlet, aki itt inkább csak emberi kapcsolatokat keres az menjen pszichológushoz.
  (Valamelyikőtök említi is, hogy a facebookos dolog is tiszta agyrém, hát ez a kapcsolatfelvétel is ugyanaz lenne pepitában!)
  -Valahogy ezeket elég nevetségesnek tartom, hogy "utánanézés a tipsternek","a tipster komolyan vehető-e","indoklás".
  Információt leszűrni nem abból kell, hogy ki mit ír a bemutatkozásában, hanem abból, hogy mennyi tippet adott hány százalék ROI-val, hány százalék találati aránnyal.Teljesen mindegy, hogy a hentes vagy a sofőr vagy akárki adja a tippet a lényeg a ROI és, hogy legyen pár hónap és pár száz tipp előélete a tipsternek mert ezek az információk mindent elmondanak, hogy érdemes-e megbíznunk benne.Az indoklás meg valószínűleg azért választható mert semmi jelentősége nincs.Ha valakinek megveszem a tippjét mert bízok a statisztikájában akkor teljesen mindegy, hogy mit indokol vagy épp nem indokol.

 9. #269
  Senior Member Noemail avatara
  Csatlakozott
  2012.08.27
  Hozzászólások
  1.136
  Idézet david07 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Néha nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek azokon a hozzászólásokon amik itt előfordulnak!

  -Kapcsolatfelvétel a tipsterrel: szerintem a normális tipster nem azért csinálja ezt az egészet, hogy szabadidejében naponta 50 ember bugyuta kérdéseit hallgassa és két nap után a pokolba kívánja ezt az egészet, mert elveszik az energiáját a felesleges dolgokkal.Amúgy ez az egész csak színtiszta üzlet, aki itt inkább csak emberi kapcsolatokat keres az menjen pszichológushoz.
  (Valamelyikőtök említi is, hogy a facebookos dolog is tiszta agyrém, hát ez a kapcsolatfelvétel is ugyanaz lenne pepitában!)
  -Valahogy ezeket elég nevetségesnek tartom, hogy "utánanézés a tipsternek","a tipster komolyan vehető-e","indoklás".
  Információt leszűrni nem abból kell, hogy ki mit ír a bemutatkozásában, hanem abból, hogy mennyi tippet adott hány százalék ROI-val, hány százalék találati aránnyal.Teljesen mindegy, hogy a hentes vagy a sofőr vagy akárki adja a tippet a lényeg a ROI és, hogy legyen pár hónap és pár száz tipp előélete a tipsternek mert ezek az információk mindent elmondanak, hogy érdemes-e megbíznunk benne.Az indoklás meg valószínűleg azért választható mert semmi jelentősége nincs.Ha valakinek megveszem a tippjét mert bízok a statisztikájában akkor teljesen mindegy, hogy mit indokol vagy épp nem indokol.
  Attól még, hogy te így gondolod, nem fog mindenki "így" élni

 10. #270
  Senior Member nagelb avatara
  Csatlakozott
  2012.05.30
  Hozzászólások
  379
  Idézet david07 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Néha nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek azokon a hozzászólásokon amik itt előfordulnak!

  -Kapcsolatfelvétel a tipsterrel: szerintem a normális tipster nem azért csinálja ezt az egészet, hogy szabadidejében naponta 50 ember bugyuta kérdéseit hallgassa és két nap után a pokolba kívánja ezt az egészet, mert elveszik az energiáját a felesleges dolgokkal.Amúgy ez az egész csak színtiszta üzlet, aki itt inkább csak emberi kapcsolatokat keres az menjen pszichológushoz.
  (Valamelyikőtök említi is, hogy a facebookos dolog is tiszta agyrém, hát ez a kapcsolatfelvétel is ugyanaz lenne pepitában!)
  -Valahogy ezeket elég nevetségesnek tartom, hogy "utánanézés a tipsternek","a tipster komolyan vehető-e","indoklás".
  Információt leszűrni nem abból kell, hogy ki mit ír a bemutatkozásában, hanem abból, hogy mennyi tippet adott hány százalék ROI-val, hány százalék találati aránnyal.Teljesen mindegy, hogy a hentes vagy a sofőr vagy akárki adja a tippet a lényeg a ROI és, hogy legyen pár hónap és pár száz tipp előélete a tipsternek mert ezek az információk mindent elmondanak, hogy érdemes-e megbíznunk benne.Az indoklás meg valószínűleg azért választható mert semmi jelentősége nincs.Ha valakinek megveszem a tippjét mert bízok a statisztikájában akkor teljesen mindegy, hogy mit indokol vagy épp nem indokol.
  Te így gondolod. Ezzel Mo-n a többséghez tartozol, örülj neki, talán idővel egy kicsit kinyílik majd a szemed, és belátod, hogy nem minden fekete és fehér. Én elég jól elboldogulok (a sportfogadásból származó bevételt értve ezalatt) úgy is, hogy a kisebbséghez tartozom a véleményemmel és a hozzáállásommal.

  Egyébként szó nem volt arról hogy itt kell keresni olyan emberi kapcsolatokat, mint amikről írsz... Amit ezalatt értettem, azt a későbbi hozzászólásban pontosan leírtam egyértelműen. Bár úgy érzékelem, hogy azt már luxusnak tartottad elolvasni...
  Utoljára módosítva: nagelb által: 2015.08.26 23:31
  Noemail and varin like this.

Címkék ehhez a témához

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •