Oldal: 6 / 59 ElsőElső ... 456781656 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 51 - 60 (589) összesen
Like Tree309Likes

Téma: Licipityu tippek

 1. #51
  Senior Member Cesc18 avatara
  Csatlakozott
  2012.05.27
  Hozzászólások
  2.533
  Idézet Kutya30 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  BUÉK!
  A Zyla dobogón végez tippet, a negysánc végén mennyire érzitek még reálisnak így a felénél járva?
  Mit gondoltok nem lenne érdemesebb 60-70%-on inkább cashoutolni?
  A stabilitás a kulcs, nem kezdett rosszul, lőtávolon belül van, szóval teljesen reális hogy a végén dobogón lesz. Pl az első állomáson jól szereplő Kraft már ki is szállt a riválisai közül. Bízzunk benne, hogy jó szelet kap Zyla és akkor nem lesz gond.

 2. #52
  Senior Member jalo14 avatara
  Csatlakozott
  2012.11.03
  Hozzászólások
  512
  Mondhatni papír forma győzelem lett a mai napon. Ryoyu Kobayashi győzelmével ért véget a Garmischi állomás.

  A 4sánc így két állomás után már csak kétesélyes maradt: vagy a kis Kobayashi vagy a német Eisenbichler nyeri meg az idei négysáncot.
  Fura leírni a német srác nevét,egy hete még biztos nem sokan adtak volna egy lyukas garast sem azért h ő versenyben lesz a négy sánc összetettért két állomás után.

  Na de akkor értékeljünk:


  Csalódás eddig idén nekem a Repülő Bajusz. Ma is az első ugrásával el is ásta magát,másodjára hiába ugrott jót,akkora hátrányt nem lehetett behozni. Leyhe le is ugrotta elég rendesen.
  Nyilván volt kockázat a Stoch vs. Sterjen tippben de meg kellett próbálnom. Nem olyan sokon múlott. Viszont bukta..


  Kraft elszállt végleg. Pedig olyan szép volt még minden az óévben,Oberstdorfban. Aztán jött a mai első ugrás és ki is húzta magát az idei négysáncról. Aki arra járt,köszönte szépen megelőzte. Nem értem mi volt. Kis hijján bukás lett a vége. Viszont a tippem szempontjából most ez jól jött.

  Láttátok Koudelkát? Láttátok? Abból az emberből olyan sok éves frusztráció esett le h csak. Hiszem h top 6 lesz az idei négysánca.

  Kubackinak nem volt esélye a két aranyesélyesre. De a harmadik hely viszonylag simán meglett, Johansson még simábban.

  Sterjentől kicsit többet vártam,előkelőbb helyre váltam volna,viszont pont befért a 10. helyre és Fannemel is meglett neki.

  Örülök a sok zöldnek,jó nap volt ez a mai. Johansson csalódást okozott de amúgy panaszra semmi ok. Holnapután Innsbruck. Harmadik sánc. Tovább folytatódik a japán-német párharc az Arany sasért. Sanda gyanúm h Ryoyu innen már megcsinálja.

  Zylával kapcsolatban még annyit h az első két hely már el ment neki de a 3. helyre még odaérhet viszont ahhoz fel kell javulnia. Nem kicsit.

 3. #53
  Junior Member
  Csatlakozott
  2016.08.18
  Hozzászólások
  29
  A beten már vesztesként van kiértékelve Zyla...

 4. #54
  Senior Member Cesc18 avatara
  Csatlakozott
  2012.05.27
  Hozzászólások
  2.533
  Idézet Kutya30 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  A beten már vesztesként van kiértékelve Zyla...
  Hibás kiértékelés, írtam nekik, szerintem holnap korrigálják.

 5. #55
  Senior Member jalo14 avatara
  Csatlakozott
  2012.11.03
  Hozzászólások
  512
  Négysánc összetettre való fogadás:

  Koudelka-Huber

  Koudelka
  1,5

  A cseh ugró utóbbi pár évben nem volt ilyen jó formában mint most. Huber pedig nem túl stabil,egyszer kijön neki egy nagy ugrás viszont stabilan ezt nem tudja hozni. Kouda ilyen szorzón nálam nagytétes.
  Utoljára módosítva: jalo14 által: 2019.01.02 15:09
  Cesc18 likes this.

 6. #56
  Senior Member jalo14 avatara
  Csatlakozott
  2012.11.03
  Hozzászólások
  512
  Jó reggelt a siugró kedvelőknek!

  Ma ruccanunk át Ausztriába,Innsbruck a következő állomás.Ma kvalizunk. Az innsbucki sánc a legkisebb sánc a 4 közül,ez majd a dinamikusabban ugróknak kedvez és a sirepülőknek kevésbé fekszik majd.
  Jöjjenek is a tippek.

  Kvalifikáció-14:00

  J.Kobayashi-Klimov 1 1,7
  Zajc-Huber 1 1,67
  Leyhe-Forfang 1 1,68
  Koudelka-Kraft 1 1,70

  -Junshiro a kis öccstől kapott némi tanácsot és egyre jobban ugrik,Klimov leugrása nem lehet nagy probléma számára
  -Timi Zajc a szlovén siugrás egyetlen reménysugara,stabilan jól ugrik. Huber nem elég stabil,igy most veretem a legjobb szlovénnal
  -Leyhe nagyon szépeket ugrik,Forfangnál vmi nem klappol és ez a sánc nem igazán fekszik neki igy Leyhe remélhetőleg megcsipi
  -Koudelkát most nyomatom orrba szájba,Kraftban azért az nyomott hagyhatott h Garmischban leszerepelt. Igy ennek a tippnek jönnie kell
  Utoljára módosítva: jalo14 által: 2019.01.03 15:08
  Cesc18 likes this.

 7. #57
  Senior Member Cesc18 avatara
  Csatlakozott
  2012.05.27
  Hozzászólások
  2.533
  Junshiróra én bepróbálok egy top 3-at a kvalira 12-es oddson. Tavaly a négysáncon éppen ezt a kvalit húzta be és pár napja Garmisch-ban is elég jól ugrott a kvaliban. Szerintem ezen az oddson megér egy kis szotyipénzt
  jalo14 likes this.

 8. #58
  Senior Member jalo14 avatara
  Csatlakozott
  2012.11.03
  Hozzászólások
  512
  A kvalifikáció kiértékelése előtt szeretnék egy kis betekintést nyújtani a siugrásba. Egy kicsit mélyebben. Hátha vkit érdekel még rajtam kivül.:P

  Az a bizonyos időjárási faktrorrol lenne szó. Konkrétabban a szélről. Milyen hatással is bir ez a faktor a verseny/kvali kimeneletére??

  Tehát.A mai kvalit csak a fis.com oldalon követtem. Aki jobban megfigyeli a dolgot és látja a szél adatokat is az megérti h ehhez a sporthoz mennyi mázli is kell. H kinek milyen szél fúj? Hát avagy szembe.

  A hátszél a siugrók "rémálma". Lenyomja őket a levegőben. A szembeszél viszont aranyat ér,úgymond "ráfekszik" az ugró és sokkalta tovább van a légtérben. Nyilván aki hátszélbe ugrik,kompenzációs pontokat kap viszont ezek a pontok sehol nincsenek ahhoz h ha valaki szembeszélbe tovább ugrik mondjuk 4-6 vagy akár 10 méterrel is-sánctól függően. Úgymond nem egyenlő a két dolog.

  A mai kvalival példálóznék:

  Akik kihasználták azt a bizonyos szerencsefaktort,a szembeszelet...nekik pont befújt:

  Daniel Huber
  4. hely -- 126 méter +0,57 m/s szembeszél= 120,7 pont

  Johann Andre Forfang
  3. hely -- 127,5 méter+0,56 m/s szembeszél=123,5 pont

  Daniel Andre Tande
  16. hely -- 123 méter+0,71 m/s szembeszél=112,4 pont

  A másik véglet,azok akiknek nem volt mákjuk és pont hátszélben kellett ugraniuk:

  David Kubacki
  7.hely -- 121 méter+0,35 m/s hátszél=118,5 pont

  Timi Zajc
  20. hely -- 113 méter+0,79 m/s hátszél=108,4 pont

  Kamil Stoch
  24.hely -- 114 méter+0,40 m/s hátszél=106,5 pont

  Itt jól látszanak h mennyire is befolyásolja a siugrók teljesitményét a szél. Oké,vannak kivételek. Van aki olyan formában van h bármilyen szembeszele is lesz de mégsem fog messzire elszállni,de hát ezért is nem csak a szél faktor számit ebben a sportba. Az csak egy faktor. De annak elég jelentős.

  Visszatérve a tippekhez:

  -Klimov nálam végleg kiszállt mindenféle versenyből. Most már csak néha néha jön egy kiugró ugrás nála. Junshiro simán megette őt
  -A fent emlitett Zajc. A második legerősebb hátszél neki fújt be a kvalin. Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Pech.
  -Sajnos Leyhe sem remekelt ma. Például neki is szembe fújt mint Forfangnak de nem tudta kihasználni. Ez elment.
  -Na és legvégül a cseh Koudelka. Ma azt mondhatnám kis túlzással h aki arra járt az elverte. 2. azaz második!! hely a kvalin.Csak a csodaformában lévő kis Kobayashi előzte meg. Ez a cseh fiú holnap nagy dolgot vihet véghez.

  Várjuk a holnapi innsbucki futamot. Jó lesz,izgalmas. Bár Ryoyu győzelme szinte boritékolható.

  Sok zöldet és persze bocsi ha hosszú voltam kissé de szerettem volna h más is kicsit belelásson eme szép sportágba..
  Utoljára módosítva: jalo14 által: 2019.01.03 16:54

 9. #59
  Senior Member
  Csatlakozott
  2018.04.07
  Hozzászólások
  142
  Pont emiatt nem fogadok többet erre a sportra. Fogadhatatlan, mint bármelyik technikai sport. Itt kis túlzással tehetség és teljesítmény nélkül is nyerhet bárki, ha megfelelő a széljárás. A versenyből kiszálltak közé szerintem nyugodtan berakhatod Zylát is, mármint ami a top 3-as fogadást illeti. Ekkorát kizárt, hogy javuljon egy sánc alatt. A garmischi közvetítés során ecsetelte egy szakértő az eurosporton, hogy Innsbruck dönt. A Bischofshofeni nagy sánc, mindenki nagyon ugrik, szeretik az ugrók, nem lehet nagy ponthátrányt ledolgozni. A mai 31. helye nem sok jót sejtet.

 10. #60
  Senior Member jalo14 avatara
  Csatlakozott
  2012.11.03
  Hozzászólások
  512
  Szia kowarski!

  Ez egy nagyon nem könnyen tippelhető sportág,ezt a topik elején le is írtam. A téli sportok közül az egyik legnehezebben tippelhető. De van aki kedveli és épp ezért az én esetemben nem telik el úgy tél h ne legyenek síugrás tippek.
  A fogadhatatlan jelző amit írtál kicsit erős és h tehetség nélkül is nyerhet bárki az még erősebb. Erre voltak ma is példák.De a múltból méginkább. Pl. Kamil Stoch tavalyi négysánc győzelmét se a szél hordta össze...ha már a széljárást emlitetted. Miért nem tud egy Kevin Bickner,egy Alex Insam vagy egy Manuel Fettner négysáncot,Világkupát nyerni?
  Elárulom. Mert nem elég tethetségesek.
  Összetett sportágról beszélünk. De a legfontosabb talán az h amikor érzik az ugrók h jól megy az ugrás akkor azt minnél tovább élvezni kell mert lehet h egyszer csak eltünik és akkor nehéz visszatalálni. Ryoyu Kobayashi most élvezi,mert szárnyal. Koudelka talán mindenkinél jobban mosolyog mert most érzi h nagyon megy a szekér.Addig ütik a vasat amig meleg

  A Zyla top 3 hoz már hozzá is szóltam a főoldalon lévő elemzésnél h ha lehet akkor most szálljatok még ki jól a tippből mert ő már nem lesz idén négysánc dobogós. Sajnos én is tettem.

Oldal: 6 / 59 ElsőElső ... 456781656 ... UtolsóUtolsó

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •