Közben most olvastam h a komplett lengyel csapat ki van zárva a mai napról ill. Oberstdorfról mert egyik ugrójuk,Muranka tesztje pozitív lett.
Nyomtatható változat
Közben most olvastam h a komplett lengyel csapat ki van zárva a mai napról ill. Oberstdorfról mert egyik ugrójuk,Muranka tesztje pozitív lett.
Lezajlott a Négysánc első kvalifikációja Oberstdorfban. Sajna nem láttam a közvetitést de tudom h elég oroszrulett szaga volt az egész kvalinak a kavargó,nem egyenletes hátszél miatt.
Philip Aschenwald behúzta az első helyett. Itt ugye annyiban van jelentősége a kvalinak h kit kapsz majd a verseny első körében a "szétlövésben". Elvileg ha jót ugrasz akkor mindegy ki a párod mert lucky looserként is tovább lehet csusszani a 2. körbe.
Nézzünk néhány tippet a holnapi versenyre,az első sáncra:
Kraft-Aschenwald
Asch 2,2
Ilyen szorzón ezt nem lehet parlagon heverve ott hagyni a bukiknak. Kraft a két próbaugrásból a 2.kihagyta. Ez nem rá vall. Szerintem még problémás az a hát. Még nem teljesen egészséges neki és nem akarta két próbaugrással is terhelni. Aschenwalld szinte a semmiből varázsolt egy kvali TOP1-et. Korrekt kis ugró ő,tavaly itt 6. volt. Mondhatni szereti ezt a sáncot. A mai 1. helye azt mondatja velem h veretni kell vele a nem teljesen egészséges Kraftot.
Hamman-Schmid
Hamman 1,94
A kvalin megjátszottam ezt a tippet,ott nem jött. De meg kell vizsgálni a viszonyokat. Szinte kétszer erősebb hátszele volt Martin Hammannak. Igy nem tudta megelőzni Schmidet. A bukik rögtön dogba tették őt,ezt ki kell használni. Jobb a formája mint Schmidnek.
*Közben olvasom h a lengyelek mégis csak zöld utat kaptak a holnapi versenyre. Igy elindulnak ők,sőt mind a 62 versenyző indul holnap a versenyen és elmarad a kieséses mód. Agyrém...ez a fckng covid minden forgatókönyvet megbolygat..
Egyenlőre ennyi lenne majd még holnap benézek ha a másik iroda is kiteszi a szorzóit...Zöldeket.:)
Közben egy gyors NBA:
Atlanta Hawks-Detroit Pistons
Hawks -7,5 1,6
Pistons nem kezdte jól a szezont és a mai meccset kiüli mind Blake Griffin és Derrick Rose is. Ez könnyü Hawks győzelmet vetit előre.
További tippek a mai versenyre:
Huber-Y.Sato
Huber 1,75
Yukiya Sato a japán csapat legjobbja az idei szezonban de vmi mintha nem lenne oké nála. Jól kezdte a szezont,4. és 5. hely is volt Rukkában. Viszont Engelbergben volt egy 31. helye is. Szóval végletek embere,ha lehet így fogalmazni. A tegnapi kvalija sem sikerült jól,ellenben Huberral aki stabil ebben a szezonban. Nyilván jobb szelei voltak az osztráknak de nálam ő most stabilabb a japánnál,ezért megjátszom ezt a tippet.
Andzej Stekala-Cene Prevc
Cene 2,03
A lengyel síugrók ugye mégiscsak elindulhatnak a Turnén. Ma lesz a próbaugrás előtt egy félórája a lengyel csapatnak h kicsit "beugorják" magukat. A lengyelek ugrója,Stekala most először veszt rész a Négysáncon. Ez hátrány. A középső Prevc fiú,Cene életében 2. indul a Turnén,formáját kitűnően időzitette. Már az engelbergi 10. hely nagyszerű eredmény,tegnap pedig 3. lett a kvalin. Előnyben Stekalával szemben, a lengyel ugró is jó formában van de Cene még nála is "élesebb". Ilyen szorzón -nem kérdés-tenni kell.
LIVE
Eisenbichler win
5,0
Ezt meg kell tenni Markus hazai pályáján.
A tegnapi nap margójára:
Az oberstdorfi verseny nem volt túl egyszerű a szélviszonyok miatt.Mondhatni nem volt fair az egyes versenyzőkkel szemben de mivel ez kültéri sport ezzel nem lehet mit kezdeni és ezzel az ugrók is teljesen tisztában vannak.
Karl Geiger behúzta a tegnapi napot. A sirepülő VB cim győztesének formája tovább kitart,nem zavarta meg őt a karantén. Kamil Stoch 2.,Marius Lindvik pedig a 3. helyre ért oda.
Granerud és Eisenbichler is lőtávolon belül maradtak,szóval izgalmas kis Turné elé nézzünk. Stefan Kraft is korrekt ugrásokat hajtott végre,állitása szerint jól van a háta már.
Ami a tippjeim illeti nem volt nagyon sikeres a nap. Tudtam h nem lesz egyszerű ezekkel a nagy szorzókkal. De ezeket meg kellett tenni.
-Kraft 0,6 ponttal előzte Aschenwaldot. A 2,20-as szorzóban én láttam értéket. Most azonban nagyon kevesen múlt h ne jöjjön
-Schmid előzte Hammant. Rossz tipp. Mindkettőjüknek rossz szélviszonyok közt kellett ugrani. Hamman nehezebben kezelte a szitut,igy nem tudta előzni honfitársát.
-Cene Prevc sem tudta megelőzni a lengyel Stekalat. Szerintem nincs több a legfiatalbb Prevc fiúba és azt hiszem kimaxolta a versenyt ezzel a 19.hellyel. Stekala pedig kiváló volt,a jó formája tovább tart. Figyelni kell rá a többi sáncon is.
-Eisenbichler nem tudta behúzni a versenyt,ez az első rontott ugrásánal már el is dőlt. Hiába ugrott ki a karton közönség közzé a 2. ugrásával az már nem tudott rajta annyit dobni. Viszont ilyen szorzón ezt meg kellett próbálni.
Sokan nem tudták kezelni a trükkös körülményeket és pechesek is voltak jó páran az éppen felkerekedő hátszél miatt.
Hayboeck 48.,Johansson 39.,Forfang 35.,Paschke 33.-ez mind mind csalódás keltő eredmények és ők azok az élmenők akik már biztosan kiszálltak az aranysasért vivott harcból.
Holnap Garmichban kvalifikáció. Granerud 11 pont hátrányban van,nem jó de simán fordulhat a kocka. Bár Geiger formája miatt erősen benne van a pakliban egy Geiger aranysassal a kezében.
Holnapra jövök majd valami okossággal...:)
NBA
Miami Heat-Milwaukee Bucks
Bucks -3,5 1,65
Az éjjel ugyanebben a felállásban 47 ponttal győzött a Bucks,ma elég ha néggyel nyernek. Jimmy Butler még mindig hiányozni fog a Heatnél.
Ma a Négysánc 2. állomására érkezik a repülő cirkusz. A Garmisch Partenkirchen-i kvali 14:00 órai kezdettel indul.
HS142 Garmisch
Geiger-Kraft
Geiger 1,45
Polasek-Koudelka
Polasek 1,4
Lindvik-Zyla
Lindvik 1,65
Kvali után:
Köztudott síugró berkekbenh a garmischi sánc nem igazán áll közel Stefan Kraft szívéhez és akkor most nagyon finoman fogalmaztam.Erre apelálva próbáltam veretni a nagyszerű formában lévő Geigerrel. Azonban 1,8 ponttal mégis Kraft volt jobb a németnél.
Marius Lindvik fogfájdalmak miatt távol marad Garmischtól. Ez pech,mivel nagyon jó helyen állt a fiatal norvég de így ő kiszállt a Négysáncversenyből. A rá leadott tipp érvénytelen.
A cseh ugrók párharcát a fiatal Polasek nyerte. A veterán Koudelka nagyon formán kívül van. Könnyed zöld tipp lett.
A holnapi versenyen figyelni kell a lengyel Kubackira aki a kvali előtti próbaugráson kegyetlen jól ugrott. A kvalin is sokkal jobb lett volna ha nincs az az erős hátszél neki. Ha holnapra is hozza a mai formáját akkor TOP3 is esélyes nála.
Ha kint lesznek a szorzók holnapra akkor kiokoskunk vmi fasza kis tippeket..:)