Mai nap újra síugrás. Tehát itt a helyem. A hétvégén megrendezésre kerül a Titisee-Neustadt 5 elnevezésű új formátumú versenysorozat. Azért írom h új mert ez a sorozat a tavalyi versenynaptárban ugyan szerepelt de akkor a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt törölve volt.
Szóval miért van is az az ötös? Mert 5 ugrást pontoznak a hétvégén és az 5 ugrás utáni pontok után jön ki a sorozat nyertese. Szóval a kvali is pontozva van+ plusz szombaton a két egyéni ugrás és vasárnapi két egyéni.
Így azért a mai kvali nem csak arról szól majd h valahogy bejutni a holnapi versenyre hanem azért oda kell már tenni magukat a srácoknak ma is mert pontokért megy már a csata. Nézzünk mára akkor vmit
Titisee-Neustadt HS 142-Kvalifikáció
Zajc-J.Kobayashi
Zajc
1,68
Huber-D.Prevc
Domen
1,9
Lindvik-Leyhe
Lindvik
1,67
Itt most már azért egy jóval nagyobb sáncról beszélünk mint múlt héten,a sírepülők itt már jobban fogják magukat érezni mint a dinamikus ugrók. Eszerint válogattam is tippeket.
-Timi Zajc vs idősebb Kobayashi: Zajc nagy nagy sírepülő(lesz). Ez a sánc fekhet neki jobban mint Junshironak,aki azért inkább mondható dinamikus ugrónak mint repülni szeretőnek.
-Domen Prevc...különleges ugró,fiatal és agreszzív...mármint a levegőben...ahogy befekszik a lécek közzé azt senki más nem csinálja utána...nagy ugró lesz,nagy sírepülő...azt hiszem a sánc csúcs is az ő nevéhez kötődik itt Neustadtban. Hubert előznie kell ha akar vmit ebben a versenysorozatban
-Marius Lindvik...az új norvég csodagyerek...oké,ez azért túlzás kissé mert nem olyan új már ő csak igazából most olyan formája van ami keveseknek...ha a 4 sánc forma még mindig kitart akkor gond nélkül kell h előzze a dinamikus Leyhét.
Plusz beten van még 1 tipp amely szintén elég erősnek nézz ki:
A végső Titisee-Neustadt 5-re is van is egy tippem:
Domen Prevc TOP10
3,25
Ilyen szorzón ezt kötelező tenni. A nagyok úgy mondják h value-szerintem az. Domen jó formában van és úgy érzem h igenis jó esélye van arra h vasárnap este ott legyen a legjobb tízben is Neustadtban.
Örülünk Domen jó teljesitményének.Paschke nagyon simán megvolt neki,Huber már nem olyan simán de meglett és ami a legfőbb dolog h nagyon jó esélye maradt az öszetett tippünk zöldülésére.
Csalódás volt Zajc,ez a srác nem találja magát. Azt hittem most itt egy sokkal nagyobb sáncon majd már kijön neki a lépés de nem. 46. helyezés a kvalin- ritka tré. Amúgy is Junshiro olyat piritott oda a kvalin h egy jó Zajc is megizzadt volna azzal h előze az idősebb Kobayashit. Timi felejtős innentől.
Leyhe élete egyik legjobb kvaliján van túl,sajnos pont most az én káromra. Lindvik nem birt vele,nagyon nem.
Stoch bár nem ugrott rosszul a próbaugrásokon de a kvalin vmit nagyon elszámolt. Nem sikerült neki a kvali,viszont Prevc tegnap egész nap jól ugrott. A próbaugrások is jól sikerültek és kvalin is kijött neki a lépés és megszerezte a 4. helyet. Ami a tippemet ihlette az a kiegyensúlyozottság. Prevc sokkal inkább az mint a Stoch. Ezért lesz jó ez a tipp.
Bajusz úr itt Neustadtban nagyon él,eddig legalább is. Nem az élete szezonja ez de tegnap nagyon jókat ugrálgatott. Próbaugrások: 2. és 6.hely. Kvalin:3.hely. Úgy érzem h a TOP 6-ra simán van esélye. Ha a tegnapi forma ma is meglesz akkor nagyon jó az esély erre a tippre.
Inkább nem értékelném ki a múlt heti ugrásokat mert semmi értelme meg amúgy is aki feljebb kukkant látja. Inkább folytatom tovább ugyanis ma csapat versenyt rendeznek Zakopanén.
HS 140 - Zakopane- Csapat
Szlovénia-Norvégia
Szlovénia
1,6
Peter és Domen Prevc,Zajc,Lanisek vs. Lindvik,Tande,Johansson,Tande
Ez a norvég négyes papíron nagyon jól hangzik,jól csengő síugró nevekből viszont a forma már nem olyan biztató,sőt. Szegény Bajúsz úr nagyon nem úgy muzsikál a szezonban ahogy tőle ez megszokott. Lindvik formája is vissza esett a 4 sáncos formához képest. Forfang viszont a pozitiv pont a kvartettben, ő jól ugrik viszont az "egy fecske nem csinál nyarat" esete most pont itt fennállni látszik.
A szlovének jól ugranak,Timi Zajc legjobb formában van jelenleg az idei szezont tekintve, Lanisek még mindig stabil és lehet rá számolni,a Prevc tesók ugrorhatnának jobban de Peterben mindig benne van a nagy ugrás csak neki a talajfogás mostanság a gyengéje.
Mindent összevetve,a tegnapi kvalis ugrásokat figyelembe véve és a formákat bele számolva itt szlovén win következik.
Ezt most tenni kell mert Kraftnál vmi nem igazán klappolt tegnap,nem szokott ő ilyen gyengén teljesíteni. Lindvikről azt gondoltam h elment az a forma ami a 4sáncon volt de tegnap ő volt a legjobb norvég. Neki nagyban köszönhető a tegnapi csapat ezüst. Ezen a szorzón Lindvikben van érték.
Szezon mélypontján vagyok,bocsi srácok. Nem tudok épkézláb tippet hozni. Mikor minden klappolna Kubackinál akkor elrontja a 2. ugrását és nem tudja megnyerni a versenyt. Embertelenül xarul nyúlok bele a pirosakba.
Ma Szapporóban van a síugró mezőny. Már reggel lement a kvali. Ki is hoztam belőle egy jó kis piros tippet.
Holnap reggel lesz az első egyéni Japánban,próbálok hozni tippeket. Aztán majd meglátjuk hogyan tovább.