Gondoltam nyitok egy ilyet. Már csak azért is mert idén olyan öröm lesz látni a csapat fejlődését és játékát, hogy csak na :-) Megkockáztatom, hogy nincs most Európában érdekesebb élvonalbeli foci projekt mint amibe most a Dortmund vágott.
4 fiatal játékos érkezett Dembele, Mor, Merino, Guerreirro, és 4 már bizonyított játékos Rode, Barta, Götze és Schürrle személyében.
A 8 új játékost nagyjából annyiért szerződtették mint amennyiért eladták 3 már csak 1 év szerződéssel rendelkező sztár játékosukat Hummelset, Gündogant és Mikhytariant.
A már tavaly is a csapatot erősítő játékosokról nem is beszélve :-) Auba, Reus, Weigl, Castro, Kagawa, Pulisic, Piszcheck, Schmelle, Sokratis, Ginter és még sorolhatnám.
Mindezt pedig szerintem a világ legjobb, legszimpatikusabb edzője Tuchel irányítja, aki ellentétben Guardiola, Mourinho és Kloppal szemben nem sztároskodik, hanem egy csapat részeként tekint magára.
Ha Tuchel marad én a következő években nagy sikereket várok, akár BL győzelmet :-)
Itt egy mai 1 perces videó az edzőtáborból, élmény nézni :-)
Kíváncsi vagyok mennyire fog ebben a szezonban szűkülni a rés a Bayern és a közvetlenül utánuk jövő csapatok között (elsősorban Dortmund, Leverkusen, Wolfsburg). Érdekes volt olvasni Dárdai nyilatkozatát, hogy szerinte a Leverkusen lesz idén a bajnok. Ezek szerint ő már most azt várja, hogy szorosabb és izgalmasabb bajnokság lesz, ami jót tenne a Bundesligának és nekünk nézőknek is. Szerintem idén még dominálni fog a Bayern, de egyre közelebb kerülnek majd hozzájuk a többiek.
Ami pedig a Dortmundot illeti - ha már erről szól ez a topic -, örülök, hogy Tuchel-t választották Klopp utódjának. Klopp-pal a végén kicsit "leült" a csapat, Tuchel-lel egész jó lett az előző szezon, idén szerintem marad minimum ez a szint, a mostani igazolások alapján én is azt várom, hogy 1-2 éven belül komoly vetélytársa legyen a Dortmund a Bayern-nek, és a többi nagy csapatnak is a nemzetközi kupákban.
Dortmund iszonyat jó évet zárt anyagilag. Annak ellenére, hogy nem voltak a BL-ben 36%-al nőtt a klub forgalma! Már 376 millió euró, azaz 116,5 milliárd forint!!! :-)
A jővőkép még ennél is jobb, iszonyatosan kedvelik külföldön is a csapatot, új piacok nyíltak ázsiában, és olyan játékosokat igazoltak ami által biztos hogy rengeteg országból lesz szurkolója a csapatnak.
Kíváncsi vagyok mennyire fog ebben a szezonban szűkülni a rés a Bayern és a közvetlenül utánuk jövő csapatok között (elsősorban Dortmund, Leverkusen, Wolfsburg). Érdekes volt olvasni Dárdai nyilatkozatát, hogy szerinte a Leverkusen lesz idén a bajnok. Ezek szerint ő már most azt várja, hogy szorosabb és izgalmasabb bajnokság lesz, ami jót tenne a Bundesligának és nekünk nézőknek is. Szerintem idén még dominálni fog a Bayern, de egyre közelebb kerülnek majd hozzájuk a többiek
Ami pedig a Dortmundot illeti - ha már erről szól ez a topic -, örülök, hogy Tuchel-t választották Klopp utódjának. Klopp-pal a végén kicsit "leült" a csapat, Tuchel-lel egész jó lett az előző szezon, idén szerintem marad minimum ez a szint, a mostani igazolások alapján én is azt várom, hogy 1-2 éven belül komoly vetélytársa legyen a Dortmund a Bayern-nek, és a többi nagy csapatnak is a nemzetközi kupákban.
A jővőkép még ennél is jobb, iszonyatosan kedvelik külföldön is a csapatot, új piacok nyíltak ázsiában, és olyan játékosokat igazoltak ami által biztos hogy rengeteg országból lesz szurkolója a csapatnak.