PDA

Teljes verzió megtekintése : Sportfogadás adózása

bszakony97
2021.02.20, 10:15
Sziasztok!

Napok óta elég sok cikket, fórumot próbálok keresni ahol ebben a témában egy kicsit okosodhatnék. Viszont sajnos mivel ez egy eléggé kínos téma ezért érhető módon nem sok helyen találok semmit.
Ezért döntöttem úgy, hogy felteszem itt a kérdéseimet.
Sajnos tudom, hogy Magyarországon csak a TippmixPro nyeremények után nem kell adót fizessünk. Viszont a külföldi irodáktól szerzett jövedelmeink után pedig igen.

A probléma viszont ott kezdődik, hogy mivel a sportfogadó oldalak nem szeretik a nyereséges játékosokat, és egy időt követően ellehetetlenítik a fogadást az oldalukon. Tegyük fel, hogy nyertem a BET365-ön 1,5 millió forintot ( Skrill kifizetés sajnos nem játszik már, tehát számlámra kell lehívjam a pénzt. ) Ezt követően pedig egy barát, rokon nevére regisztrálok egy új számlát, ha ismét fogadni akarok ( természetesen betartva a szabályokat, hogy ne jöjjenek rá az irodánál arra, hogy én játszom újra.) és mehet is tovább a fogadás. Ezt követően a barátom nevére regisztrált BET365 fiókban is elérek mondjuk 1 millió forintot, és limitálnak. A pénzt pedig lehívom az ő számlájára, hiszen nem tudom máshova.

A kérdés csak annyi lenne, hogy van-e itt olyan aki hasonló módon jár vagy járt el és tudna-e segíteni nekem , hogy milyen megoldások lehetnek? Egyáltalán volt-e már adózással kapcsolatban bárkinek bármi gondja?
Mert azért valljuk be, hogy eléggé kacifántos a téma, hiszen a sportfogadó oldalak sem valami igazságosan járnak el, egy egy limitálásnál!?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

sny
2021.02.21, 04:11
Nem hiszem, hogy 1-2 milliós utalásokkal foglalkoznának, főleg, hogy 90% veszteséges, és csak abból nyert vissza épp valamit, elég durva lenne még abból is levonogatni. Ha mégis előfordul ilyen, akkor meg be lehet mutatni, hogy mennyi a nettó nyeremény, és besétálni befizetni helyette, amennyit megállapítanak. Elvileg amúgy EU-n belüli nyereménynek ugyanúgy adómentesnek kéne lennie, mivel nem diszkriminálhatja az ország a többi tagállam szolgáltatóit, ilyen esetben legkésőbb valami európai bíróságnak el kéne törölnie a fizetési kötelezettséget meg bírságot, de ebben nem vagyok teljesen biztos, adott esetben érdemes megkérdezni egy szakjogászt.

KisMaj0m
2021.02.25, 19:48
Az SZJA tv.-ben (1995 CXVII) mindent megtalálsz. Be kell vallani.

Milan82
2022.12.03, 11:10
https://www.portfolio.hu/uzlet/20221103/online-sportfogadas-itt-az-uj-vilag-kokemeny-szereplok-lephetnek-be-a-magyar-piacra-januartol-576257

Esetleg tudja valaki, hogy melyik fogadóiroda fog engedélyt kérni nálunk január 1-től? Mert amelyiknek nem lesz engedélye onnan magyar bankszámlára nem lehet majd a pénzt átutalni! Ami érdekel BET365, Pinnacle, Unibet, Bwin, Betfair

varin
2022.12.03, 14:23
https://www.portfolio.hu/uzlet/20221103/online-sportfogadas-itt-az-uj-vilag-kokemeny-szereplok-lephetnek-be-a-magyar-piacra-januartol-576257

Esetleg tudja valaki, hogy melyik fogadóiroda fog engedélyt kérni nálunk január 1-től? Mert amelyiknek nem lesz engedélye onnan magyar bankszámlára nem lehet majd a pénzt átutalni! Ami érdekel BET365, Pinnacle, Unibet, Bwin, Betfair

Lehetetlen erre még válaszolni :)

varin
2022.12.03, 14:40

Lehetetlen erre még válaszolni :)

Milan82
2022.12.05, 16:10
Köszönöm. Amint lesz valami infó várható majd egy cikk róla?

varin
2022.12.05, 19:30
Köszönöm. Amint lesz valami infó várható majd egy cikk róla?

Persze. De azért ne gondold, hogy ennek január 1-jén azonnal lesz látható eredménye :)
Hosszú folyamat lesz szvsz.

Milan82
2022.12.15, 16:19
A Bwin már jelezte is, hogy december 19-től a sportfogodás nem lehetséges náluk Magyarországról. Kíváncsi leszek a többiekre!

varin
2022.12.15, 18:26
A Bwin már jelezte is, hogy december 19-től a sportfogodás nem lehetséges náluk Magyarországról. Kíváncsi leszek a többiekre!

Partypoker is off.

varin
2022.12.15, 19:19

Partypoker is off.

thom
2022.12.21, 12:41
Sziasztok! Esetleg hallott valaki valamilyen pletykát az új hazai online fogadóirodáról?

Milan82
2022.12.21, 20:23
Én még sehol sem olvastam róla semmit. Várható, hogy lesz új a Tippmixpron kívül?

Milan82
2023.01.25, 19:56
A William Hill-nél sem lehet játszani január 26. után. Van esetleg valami infó már a Bet365, Unibet és a Pinnacle-ről?

varin
2023.01.25, 20:39
Semmi, de ez valószínűleg hónapok kérdése azoknál, akik maradni akarnak