Teljes verzió megtekintése : Úszó Eb 2018
Ide jöhet minden, ami a 2018-as glasgow-i úszó Európa-bajnoksággal kapcsolatos.
Legalább tíz érem, köztük egynél több arany megszerzésében bízik Sós Csaba, a Glasgow-ban pénteken kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.
Az elutazás előtti keddi sajtótájékoztatón a szakember kiemelte: nem cél, hogy az együttes megismételje a két évvel ezelőtti, londoni teljesítményét, a tíz elsőséget, ami a valaha volt legjobb magyar szereplés. Hozzátette: ezeken a kontinensviadalokon derül ki igazán, "hol van a helyünk Európában", ugyanis az olimpia évében rendezett Eb-kel ellentétben ezek az adott esztendő fő versenyei.
A szakvezető hangsúlyozta, kiegyensúlyozott a csapat, a fiatalok egyre erősebbek, s bízik benne, hogy az idősebb versenyzők is "tartják még az állásaikat".
Hosszú Katinkával kapcsolatban Sós Csaba leszögezte, nincsenek elvárásai a háromszoros olimpiai bajnokkal szemben, neki ugyanis az elmúlt fél év után ez a mostani Európa-bajnokság csak egy kiindulópont, a célja a 2020-as tokiói ötkarikás játékok. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Hosszú a csapattól külön, csütörtökön utazik majd Glasgow-ba és új edzője, Petrov Árpád is elkíséri.
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a szervezet minden segítséget megadott a versenyzőknek a legjobb eredmény eléréshez.
"Van, aki tanulni megy, van, aki döntőt akar úszni, van, aki érmet szerezne és van, aki az aranyra hajt, de én mindenkire büszke vagyok" - fogalmazott a sportvezető.
A Helsinkiben július elején rendezett junior Európa-bajnokságon négy aranyérmet nyert Milák Kristóf elmondta, a korosztályos viadalon nem volt olyan jó formában, az érettségi sokat kivett belőle, azonban az azt követő felkészülés után fejben és fizikálisan is ráhangolódott a felnőtt kontinensviadalra. Hozzátette, akkor lenne a legboldogabb, ha minden számban az egyéni legjobbját tudná úszni.
Németh Nándor idén nyáron már nem versenyezhetett a juniorok között, éppen ezért a márciusi, debreceni, országos bajnokságot követően már csak az Európa-bajnokságra kellett összpontosítania. Megjegyezte, nagyon jól sikerült a felkészülése, ugyanakkor például 100 méter gyorson három honfitársával is meg kell majd harcolnia.
"Reméljük, be tudjuk bizonyítani, hogy a legjobb csapat vagyunk Európában" - mondta a 18 éves versenyző a 4x100 méteres gyorsváltóról, amellyel tavaly a hazai rendezésű világbajnokságon nagy meglepetésre bronzot szerzett, így most társaival a legjobb európai stafétaként állnak rajthoz.
A pénteken kezdődő kontinensviadalon 30 fős magyar csapat versenyez majd.
Forrás: MTI
Jakabos Zsu 4-6 @ 1.45
4. idővel jutott be a döntőbe, a két britet, Cusinatot és Lesaffret is elé teszem, míg Carlotte, Crevart és Corrót mögé. Valahol a középmezőnyben lesz, nem messze a dobogótól.
battika01
2018.08.03, 15:57
Jakabosban is benne lehet az érem. Ég benne a bizonyítás vágya!
4*100-as férfi gyors váltónkra kíváncsi leszek a döntőben, a délelőtti teljesítményükkel nagyon nem voltak elégedettek a srácok - joggal.
Doma: "Idézőjelnem mondva, még hétfő reggelhez képest is szar volt ez."
Nándi: "Első úszásra nem volt ez rossz, szerencsére nem kaptunk hullámot."
Ricsi: "Másfél hónapja edzek igazán, a sérüléseim ellenére nem annyira rossz, de reggel van, első úszás, ettől csak jobb lehet este."
Ha összerakják estére akkor benne van az arany, de elég sok sebből vérzett most ez a váltó.
Kis téttel bepróbálom őket 1-2-re 2.20-ért.
Jakabos szép volt
A 4x100 pedig nagy csalódás számomra, sajnos :(
https://www.hatharom.com/2018/08/05/ajandek-szorzon-fogadhatunk-a-magyar-szupertehetsegre-napi-tippek-az-uszo-eb-re
Talán sikerül még elkapnotok.
Mit gondoltok a Milák 1-3-ról 1.85-ért 100 pillén? Elsőre ajándék szagú...Ugye tavaly a budapesti vb-n ezüstérmes volt és most ugyanazok az ellenfelei, leszámítva persze a nem európaiakat. Láthattuk 200-on, hogy mekkora formában van, hozta a papírformát így a teher is lekerült róla. Azt is megmutatta már, illetve az edzője is elmondta, hogy neki a nagy hangulat kell, akkor tud a legjobb lenni. Engem nagyon meglepne, ha ilyen formában dobogón sem lenne... 200-on 52.76-tal kezdte a 100-at, akkor abból simán lehet 50 feles idő ami szinte tuti érem. Meglepne, ha ez az odds sokáig ennyi maradna...
Sopronfan
2018.08.06, 16:41
Egyetértek. 200-on is látszott, hogy brutál elkezdte a távot. Szerintem fekszik neki ez a medence is, egy érem mindenképp meglehet neki.
Sopronfan
2018.08.06, 19:10
Wow. Ez most meglepett, de kellemesen. Mennyiért adták Bogi győzelmét?
Wow. Ez most meglepett, de kellemesen. Mennyiért adták Bogi győzelmét?
15-20?! körül, nem emlékszek már.
Sopronfan
2018.08.06, 20:56
Nem semmi. Még akkor is ha az ellenfelek a tudásuk alatt úsztak.
Mit gondoltok a Milák 1-3-ról 1.85-ért 100 pillén? Elsőre ajándék szagú...Ugye tavaly a budapesti vb-n ezüstérmes volt és most ugyanazok az ellenfelei, leszámítva persze a nem európaiakat. Láthattuk 200-on, hogy mekkora formában van, hozta a papírformát így a teher is lekerült róla. Azt is megmutatta már, illetve az edzője is elmondta, hogy neki a nagy hangulat kell, akkor tud a legjobb lenni. Engem nagyon meglepne, ha ilyen formában dobogón sem lenne... 200-on 52.76-tal kezdte a 100-at, akkor abból simán lehet 50 feles idő ami szinte tuti érem. Meglepne, ha ez az odds sokáig ennyi maradna...
1.50 :)
Érdekes, hogy a női 4x200-as gyors váltóra 1.03-mal dobta ki az oroszokat a bet365, most viszont 1.53. Itt elég nagy a variációs lehetőség és ugye még nincs hivatalos rajtlista egyik csapatnál sem. Azt azért tudni kell, hogy az oroszok két olyan úszot is be tudnak tenni, akik 200-on döntőben voltak és Guzhenkova érmet is nyert. Érdemes várni vele, de fura ez az a nagy odds ugrás még ezen a kis piacon is.
Amúgy beten a Govorov, Rapsys, Quadarella trió 1.75-ért jó kis kombi. Engem meglepne, ha bukna.
1.50 :)
1.30
Sopronfan
2018.08.08, 11:30
Én nem fogadnék a 200 vegyesre. Igaz, hogy Katinka nincs most formában és nem is úszott jól tegnap az elődöntőben, de ott azért mégiscsak a 100 hát döntő után volt fél órával. 2:09 körüli idő elég lehet az aranyhoz. azt pedig szerintem még így is meg tudja úszni.
Én nem fogadnék a 200 vegyesre. Igaz, hogy Katinka nincs most formában és nem is úszott jól tegnap az elődöntőben, de ott azért mégiscsak a 100 hát döntő után volt fél órával. 2:09 körüli idő elég lehet az aranyhoz. azt pedig szerintem még így is meg tudja úszni.
Mondjuk ha valakit, akkor Katinkát nem zavarja ha csak 40 perc pihenője van :) Legalábbis amikor formában van...
Amúgy igen, 2:09-cel kezdődő idő elég lehet, de O'Connor már tegnap annyit úszott, míg Katinkának mondjuk 1 mp-et kellene javítania. 100 hát döntője előtt azt írtam nem tudom mennyi maradt benne, hát 3 századot tudott javulni az elődöntőhöz képest. Most hagyott benne / tud javulni mondjuk 1 mp-et? Persze ez az ő száma, de én nem hiszek benne...
Sopronfan
2018.08.08, 11:53
Mondjuk ha valakit, akkor Katinkát nem zavarja ha csak 40 perc pihenője van :) Legalábbis amikor formában van...
Amúgy igen, 2:09-cel kezdődő idő elég lehet, de O'Connor már tegnap annyit úszott, míg Katinkának mondjuk 1 mp-et kellene javítania. 100 hát döntője előtt azt írtam nem tudom mennyi maradt benne, hát 3 századot tudott javulni az elődöntőhöz képest. Most hagyott benne / tud javulni mondjuk 1 mp-et? Persze ez az ő száma, de én nem hiszek benne...
Hát igen, ezért is írtam, hogy én nem fogadok erre most.
Ma egész nap erre készül, úgy rakja össze a napját, visszalépett a 200 háttól is. Szerintem benne van az 1 mp javítás, főleg mivel egymás mellett fognak úszni a brit csajjal ami húzni fogja.
Hát igen, ezért is írtam, hogy én nem fogadok erre most.
Ma egész nap erre készül, úgy rakja össze a napját, visszalépett a 200 háttól is. Szerintem benne van az 1 mp javítás, főleg mivel egymás mellett fognak úszni a brit csajjal ami húzni fogja.
De 2.50-ért nem lehetett otthagyni O'Connort. :)
Szerintem a gyors dönt majd, pillén egálra teszem őket, háton Katka, mellen O'Connor.
Sopronfan
2018.08.08, 12:10
De 2.50-ért nem lehetett otthagyni O'Connort. :)
Szerintem a gyors dönt majd, pillén egálra teszem őket, háton Katka, mellen O'Connor.
Tény, 2,50ért bőven volt benne érték. Sajnos már közelében sincs annak.
ungererik11
2018.08.08, 16:17
Még szerencsére sikerült megrakni 1.85-ért :D Köszi a tippet!
Sopronfan
2018.08.08, 21:44
Na igen. Kár, hogy nem mertem megtenni Katinkát... :) És még 2:10 alatti idő sem kellett.
Na igen. Kár, hogy nem mertem megtenni Katinkát... :) És még 2:10 alatti idő sem kellett.
Én nem bánom, a szimat jó volt, hogy nem fog nagyot javulni, azt pedig álmomban sem gondoltam volna, hogy O'Connor annyira elgörcsöli, hogy bővan rosszabbat úszik mint az elődöntőben...csak így volt esélye Katkának, formája alapján indokolatlanul hozták ki favoritnak. De ilyen ez az egyéni sportokra való fogadás, sok tényező játszik :)
Mester53
2018.08.09, 08:02
Nagyon igaz amit írsz!
1.20 most, míg a 4-6-ra 5.00, szóval aki biztosítani szeretné, kényelmesen megteheti :)
Amúgy a tegnapi elődöntő után ezt nyilatkozta: "Jól esett, nagyon jól esett, nem volt százas, körülbelül 70 százalékban toltam neki, az első ötvenet csak leúsztam, a második ötvenen pedig gyorsultam."
Szemre is úgy tűnt, hogy nem tett bele annyit, mint pl Cseh.
Sopronfan
2018.08.09, 13:02
Ajna 1-2 helyezése 1.80 400 gyorson. Azért az szerintem elég jó.
Ajna 1-2 helyezése 1.80 400 gyorson. Azért az szerintem elég jó.
Nem rossz, de Hibbott és azt hiszem Quadarella is tud 4:05-tel kezdődő időt és Ajnának is valahol ott van az egyéni csúcsa. Még Köhlert sem szabad leírni. De nagy formában van Ajna és ezt a távot szereti nagyon, szóval meglesz az :)
ZeBerDee10
2018.08.09, 14:06
Késely A. - S. Köhler 1.75 Késely, erről mit gondoltok ?
Késely A. - S. Köhler 1.75 Késely, erről mit gondoltok ?
Ajnára dobnám a zizit. Bár nincs pontos infóm Köhler egyéni csúcsáról, de Ajna ezt a számot már a júliusi junior Eb-n is 4:05.89-re úszta, és ha azt nézem, hogy 800-on és 1500-on is komolyat faragott az egyéni csúcsán, akkor olyan időt verhet amivel a német nem tud konkurálni. Remélem nem viszi el nagyon a szíve Ajnát és nem vállalja túl magát.
Sopronfan
2018.08.09, 14:37
Nem rossz, de Hibbott és azt hiszem Quadarella is tud 4:05-tel kezdődő időt és Ajnának is valahol ott van az egyéni csúcsa. Még Köhlert sem szabad leírni. De nagy formában van Ajna és ezt a távot szereti nagyon, szóval meglesz az :)
Azért az eb utolsó napján inkább a forma fog dönteni, nem az egyéni legjobb. :)
Azért az eb utolsó napján inkább a forma fog dönteni, nem az egyéni legjobb. :)
Való igaz, de többen is olyan formában vannak, hogy itt nyugodtan lehet nézni az egyéni csúcsokat. Qudarellának és Ajnának is örömúszás lesz ez, míg a brit lánynak ez a fő száma, 200-on nem annyira volt esélye az éremre. Jó kis döntő lesz ez és szerintem erős időket fognak úszni.
StarIBenny1
2018.08.09, 15:08
Milák Kristóf véleményem szerint előbb fog célba csapni, mint Cseh Laci. Erre 1.4 oddsot kapunk. Bár Cseh képes egy nagyon jó döntőre, de nem gondolom most.
De aki "erősebb" oddsot akar annak ajánlom figyelmébe, hogy Milák előrébb végez, mint Guy. Erre Tippmixen 1.6 szorzót kapunk.
Burián 1-2. lesz 1.45! vagy Kata előrébb végez, mint Ustinova 1.5!
Verrasztó 400 vegyes győzelme! 1.5
4x100 vegyesváltó 4-6. helyen végez 1.8!
Késely Ajna futamán gondolkozom.
Mit gondoltok összességében?
én is ugyan ezen a tippeken agyalok, bár merőben eltérnek a magyar oddszoktól az külföldi fogadóiroda szorzói...
Milák szerintem is megveri Cseh Lacit! Laci gyenge rajtoló, Milák ha jól elkapja a rajtot már az első 50 méteren annyit ver Lacira, hogy onnan nem fog tudni visszajönni. Ezt rakom 1.40-ért
Verrasztó győzelme alap hangon tetszene, de sem a formája sem a nyilatkozatai nem éppen azt támasztják alá, hogy kirobbanó formában lenne! De itt érdekes, hogy az Unibet 1.08-at ad Verrasztó győzelméért! Vagy ők tudnak valamit vagy kúrvára benézték... :D
Burián 1-3 hely valamelyikén fog végezni valószínűleg! 1-2-be rakom mert nagyon egyben van az úszása, nagy idő is lehet ebben, de itt is érdekes, hogy a külföldi irodák nagyon az olasz győzelmét várják és csak hajszállal esélyesebb az orosznál.
Késelyre szerintem a legjobb tipp, hogy megelőzi Köhler-t 1.60-ért.
A 4*100-as váltó eslp két helye elvileg megvan(Oroszország,Nagy-Britannia). 3-6ig fogunk valahol végezni...
Nekem is a 4-6 a szimpatikus tipp, de picit félek attól, hogy szépen fogjuk befejezni az úszó EB-t és össze jön a bronz. Ezen még agyalok egyet.
Jelen állás szerint a tippjeim:
Késely A. - S. Köhler (női 400 m gyors)
Késely A. (Ki végez előrébb?)
Odds: 1,60
Milák K. - Cseh L. (100 m pillangó)
Milák K. (Ki végez előrébb?)
Odds: 1,40
Burián K. - Női 200 m hát
1-2. (H: 1-2., D: 3-4., V: más helyen végez)
Odds: 1,45
Magyarország - 4x100 m vegyesváltó
4-6. (H: 1-3., D: 4-6., V: más helyen végez)
Odds: 1,80
Verrasztó győzelme alap hangon tetszene, de sem a formája sem a nyilatkozatai nem éppen azt támasztják alá, hogy kirobbanó formában lenne! De itt érdekes, hogy az Unibet 1.08-at ad Verrasztó győzelméért! Vagy ők tudnak valamit vagy kúrvára benézték... :D
Kicsit kúszott már feljebb, de még 1.20-ért is sokkoló...Nálam 50-50 a brit sráccal, szóval 4.50-ért bőven +EV Litchfield.
4*100-asra mit mondasz Cesc?
4*100-asra mit mondasz Cesc?
Jó lenne tudni kikkel állunk ki :) A pille és gyors nekünk erős lesz, Cseh vagy Milák illetve Kozma helyett szerintem Német Nándi.
Ha a közvetlen riválisainkat nézzük, tehát a fehérorosz, német, holland triót akkor valószínűleg a hát és mell után mögöttük leszünk. Pillén valamit hozhatunk vissza, de azért Tsurkin és Verlinden sem rossz, ráadásul Cseh és Milák is tolni fog egy 100 pille döntőt előtte. Gyorson a fehéroroszok lesznek bajba, nekik az a leggyengébb láncszem. Nándi vagy akár Doma is itt húzhatja ezt a résztávot.
Nagyon szoros lesz, ha minden összeáll akkor megcsíphetjük a bronzot, ha nem, akkor a 6. hely is benne van.
oakland23
2018.08.09, 16:44
Bohus-Horváth-Milák-Németh
Bohus-Horváth-Milák-Németh
Én is így kalulálok, főleg miután Doma mondta, hogy délután jöhetnek a fiatalok :)
StarIBenny1
2018.08.09, 19:12
Verrasztót végül kihagytam.
A szelvényem:
Milák vs Cseh --> Milák
Burián vs Ustinova --> Burián
Késely vs Köhler --> Késely
4x100 --> 4-6.
Erős 3/4 kombi szerintem.
1 már pipa :D
Sopronfan
2018.08.09, 20:22
Jött is a tippem Ajnára. Sajnos nem sikerült nyerni de így is szép eredmény.
hatvanharom.hu
2019.07.23, 13:39
Ezt az úszás topikot találtam csak, ezért ide írom. Kenderesire nem reagált az állami iroda és az előfutamok előtti oddsok aktuálisak most is. Közben viszont lementek a délelőtti futamok, ahol egyáltalán nem mozgott jól és kiderült, hogy szalagszakadása van és egyből a vb után operálják. Csak a 11. idővel jutott tovább, erős előfutamban fog a szélen úszni, úgyhogy a hullámokat is kaphatja középről. Fejfájásra panaszkodott és vizet is nyelt úszás közben, ami nem túl jó előjel. Egy ilyen sérüléssel könnyen szétesik a mozgása és nem halad úgy, ahogyan szeretné. Nagyon jó idővel kvalifikált a vb-re, de Milákot még teljesen egészségesen se tudná verni szerintem. Le Clos-sal, Seto-val csatázna alapesetben az érmekért, de így sérülten szerintem nagy érték rejlik abban, hogy rajtuk kívül még egyvalaki megelőzi és nem lesz az első négyben. Ha nem sikerül nagyot javulnia, és éppen csak bejut a döntőbe akkor még a helyezési határok is átírásra kerülhetnek a tippmixprón, ezért védhetővé is válhat a fogadás a nagyobb odds miatt. Ha mindezek ellenére mégis nagyot úszik az elődntőben és reális lehet az érem számára, akkor még csökkenthetjük a kockázatot, ha megfogadjuk a 3-4. helyezést is.
Mindezeken körülményeket egybevéve nálam ezen az oddson ez jelenleg 10/10.
Kenderesi más helyen végez (5.+) 3@
misi2017
2019.07.24, 10:19
Ma reggel még 1.60-on is megtettem, hogy az 5-8-ig végez. Mára még egyszer leúszta a szétúszással a távot, gyomorbántalmai vannak és szakadt az oldalsó keresztszalagja. Ha így bejön a négybe, megérdemlem hogy veszítsek és gratulálok neki. Nagyon szép elemzést írtál, gratula.
hatvanharom.hu
2019.07.24, 11:59
Reggel 1.9 oddson jöttek ki, amin meglepődtem, abban még volt érték. Jelenleg már csak 1.3, de én már 1.6-on se tettem volna és gondolkozok a nagyobb tét miatt valamennyi visszafogadáson, mert már 4@ a 3-4. helyre. Ezzel a szétlövéssel már annyi minden ellene szól, hogy fejben elengedhette ezt a dolgot és felszabadultan úszhat, ami szerintem nála sokat jelenthet. Hiába ez a laza, sajtbureszos kép róla, egyáltalán nem tűnik annyira magabiztosnak, stresszmentes versenyzőnek, mint mondjuk Milák. Ezt a fejfájást, gyomorbántalmakat lehet a helyi kajára fogni, de lehetnek túlzott stressz jelei is...Az, hogy mindenki tudja már a sérülését, meg egyel többet kellett úsznia, leveheti róla a terhet és a mezőny nem tűnik annyira acélosnak, a 4. hely nem elérhetetlen számára. A fogadás szempontjából igen jól jött volna, ha kiesik vagy bukja a szétlövést, nehogy teniszes lucky loser effektus legyen. Persze ezeket fogadóként írom, nagyon megérdemelné amúgy, hogy odaérjen.
Engem azért meglepett a tegnapi gyenge elődöntője. Ott még semmi nem indokolta, hogy a nyomás miatt elgörcsölje. 150-ig nem is volt gond, aztán semmi extra. Szerintem most nincs benne egy igazán erős úszás, de abban igazad van, hogy a mezőny nem kimondottan erős és minden mindegy alapon akár a szélső surranón alkothat valamit.
hatvanharom.hu
2019.07.24, 13:52
Elődöntők előtt Kapás 1-3. unin 1.5@, míg a tippmixprón 2.55@. A realitáshoz a tippmix lehet közelebb, de az előfutamok után elég lyukasnak tűnik ez a szám japánok, kínaik, Belmonte sehol, akik elől szoktak lenni. Kapás 6. lett 400 gyorson, pedig már pillangóúszónak aposztrofálja magát, szóval van esélye egy éremre ebben a mezőnyben, egy 2/10-et megérhet ez az odds.
hatvanharom.hu
2019.07.26, 01:56
Telegdy nem végez az első hatban 2@ oddsért szerintem vállalható. 6. helyen jutott be és az előtte lévőkből csak a kanadait előzheti reálisan, míg mögötte rutinos nagyobb nevek vannak, mint Kawecki és Irie, akik egy döntőben simán javulhatnak. Telegdy már annak is nagyon örült, hogy bejutott a döntőbe ezzel az idővel, sok tartalékkal már nem rendelkezik.
hatvanharom.hu
2019.07.26, 13:58
Unin Katinka 1-3. 1.85@, míg a tippmixprón 3.5@ a 4-6. helyezése. 1.21@ oddsot kapunk a kettőből arra, hogy az első hatban végez. Amúgy elég erős a mezőny, több helyen csak 4. favorit jelenleg, szóval a 4-6. 3.5@-ban van érték szerintem.
vBulletin® v4.2.0, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.