Teljes verzió megtekintése : NFL - Átigazolások/Szabadügynökök
Sziasztok!
Elkezdődött a nagyüzem, ha nem bánják az oldal szerkesztői, létrehoztam egy topicot, ahol lehet csámcsogni a szabadügynökökön/csapatváltásokon. Már eddig is történt több izgalmas dolog. A teljesség igénye nélkül...
Shane Vereen NE ---> NYG
Julius Thomas DEN ---> JAX (LOL)
Brandon Browner NE ---> ???
Antonio Cromartie ARI ---> ???
Ryan Matthews SD ---> ???
Darrelle Revis ---> NYJ
Byron Maxwell ---> PHI
Owen Daniels ---> DEN
Trent Cole PHI ---> IND
Jeremy Maclin PHI ---> KC
Frank Gore ---> IND
Mike Iupati ---> ARI
Jimmy Graham elment Seattle-be, cserébe jött Max Unger és egy 1st round pick
Sam Bradford és Nick Foles helyet cserétel, így Foles már a Rams, Bradford pedig az Eagles QB-je
Suh Miamibe távozott, helyére Ngata érkezett draftjogokért Baltimore-bólT
Torrey Smith ---> 49ers
Jake Locker visszavonult
Örömmel látok minden véleményt, kiegészítést, akármit :) Tartsuk frissen a topicot! :P
Cromartie nagyon komoly tárgyalásokban van a Jets-el, amik Todd Bowles HC (tavalyi ARI DC) személye miatt szerintem nem is fognak sokáig tartani. Ezzel pedig újra összejöhet a Jets-nél a Revis-Cromartie CB duó. Az azért óriási előrelépés lenne számukra, mert a front7 már tavaly is elég jól össze volt rakva.
Érdemes figyelni azt is mi lesz DeMarco Murray sorsa, mert arra van a legkevesebb esély, hogy marad a DAL-ban. A PHI (ki hitte volna.. :D ) a JAX és az OAK is komolyan érdeklődik iránta.
UPDATE: Mégsem olyan biztos az a csapatváltás... A hírek szerint a JAX kiesett a körből, Murray fizetési igényéit így egyedül az OAK tudja kielégíteni.
Méltánytalanul kevés szó esik róluk, de a Colts szerintem nagyon jól sáfárkodott a lehetőségeivel eddig. Komoly mélységet adtak a keretnek több poszton, és hoztak egy valamire való futót is Gore személyében, akiben egy inkább passzorientált csapatban, mint amilyen most a Colts, még lehet 1-2 jó év.
Tavaly nagyon leírtad őket, ha jól emlékszem :) Akkor idén ők lesznek a favoritok? :P
Tavaly nagyon leírtad őket, ha jól emlékszem :) Akkor idén ők lesznek a favoritok? :P
Jól emlékszel. :) Idén eddig jó úton vannak szerintem, megvan az esély, hogy több csapatrész is előrébb lépjen tavalyhoz képest, szóval AFC-n belül komoly contenderek lehetnek. Aztán persze meglátjuk még, nagyon hosszú az offseason, de az építkezésben legalább van logika és tudatosság ez nagyon fontos.
NitroHUN
2015.03.11, 20:08
Tetszik a topik :)
A Coltsot én is nagy esélyesnek tartom, simán bajnokesélyesek. Luck újoncszerződésének utolsó éve, most lehet még egy jó veteránokból álló csapatot összerittyenteni, mielőtt jövőre csattan a $100+ millió :) 15-ös szorzóval a bajnoki cím se rossz befektetés.
Amúgy a mai napomat a WTF-ek sorozata jellemezte, a Bradford-Foles csere nekem megmagyarázhatatlan, bár most elindult egy konteó arról, hogy Bradfordért egy meg nem nevezett csapat top10-es picket adna, az Eagles pedig így próbál Mariotához jutni. (Chip Kelly ezt mondjuk azóta cáfolta, de persze megerősíteni nyilván nem fogja :D)
Jimmy Graham szerintem nagyon bele fog illeni a Seattle képébe, tetszik a csere, még ha Max Unger mellé egy 31. picket is áldoztak érte.
Percy Harvin állítólag a Patsbe tart, az mondjuk durva lenne, ha őt is be tudják törni, akkor Belichecknek megszavazok egy nem létező pszichológiai Nobel-díjat. Egyébként ha már itt tartunk, csapatom a Giants megszerezte Vereent és Casillast a Patstől, és egyikkel se vagyok kibékülve.
Érdekes a PHI - Mariota pletyka, én is olvastam Kelly nyilatkozatát, és azzal egyetértek, hogy nyilván nem fog semmit megerősíteni. :D De ha józan ésszel gondolkodunk, Bradford iszonyat tehetséges, de pont ennyire sérülékeny is, rá nem lehet egy franchise-t építeni ez kiderült, és valószínűleg ennyire Kelly sem hülye... :D Ha van olyan csapat aki egy top10-es pick-et képes lenne odaadni érte, akkor szerintem simán meg kell válni tőle és rámenni Mariota-ra, akit ugye Kelly kiválóan ismer Oregonból. Arra viszont érdemes figyelni, hogy a WAS részéről már lenyilatkozták, hogy ha lesz esélyük, akkor azonnal elviszik Mariota-t a drafton, és ők asszem az 1/6-os pick-el rendelkeznek, szval a Kelly által mondott top10-es picknek igazából egy top5-ös picknek kellene lennie, hogy jelen állás szerint reális esélyük legyen elhozni.
Graham óriási húzás, Wilson-nak nagyon kellett egy jó red-zone target, hát megkapta, ráadásul az egyik legjobbat az egész ligában. Náluk inkább az az érdekes, hogy a defense-ből idén is távozott pár emberke + a DC is, szval a rotáció megint fontos láncszemeket vesztett el.
Giants szerintem nagyon jót húzott Vereen-nel, emiatt nem kellene aggódnod. Iszonyatosan hasznos játékos, a mostani SB győzelemben oroszlánrésze volt, gyakorlatilag az offense stratégia rá volt kihegyezve, és meg is oldotta a dolgát, szóval látszik, hogy az agya és az idegei is a helyén vannak. Nagyon jó kombinációs lehetőségek nyílnak meg így az OC előtt, Eli meg kapott egy megbízható check-down célpontot.
NitroHUN
2015.03.11, 22:55
Túl sok játékossal esett meg, hogy a Patriotsban zseniálisnak látszott, aztán új csapatában reménytelen lett, ráadásul RB téren meg aztán különösen, Green-Ellis, Danny Woodhead, Laurence Maroney mind jó játékosnak tűntek Bostonban, aztán senkinek sem kellettek. Vereen is ilyen lesz szerintem, kötve hiszem hogy beválik singleback RB-nek, a Giants meg nem használ annyi speciális formációt, hogy kihasználják a képességeit.
Túl sok játékossal esett meg, hogy a Patriotsban zseniálisnak látszott, aztán új csapatában reménytelen lett, ráadásul RB téren meg aztán különösen, Green-Ellis, Danny Woodhead, Laurence Maroney mind jó játékosnak tűntek Bostonban, aztán senkinek sem kellettek. Vereen is ilyen lesz szerintem, kötve hiszem hogy beválik singleback RB-nek, a Giants meg nem használ annyi speciális formációt, hogy kihasználják a képességeit.
A Giants-nél ott van Rashad Jennings és Andre Williams jelenleg RB-ként, melléjük érkezett Vereen, akit így egy igazi 3rd down back-ként fognak szerintem használni. Hatalmas variációs lehetőség rejlik ebben a hármasban, és akkor ott van elkapónak a brutális Odell-Beckham + Victor Cruz felépül, ha Eli kap maga elé egy átlagosan jó O-line-t, akkor ez az offense nagyon király lehet...
Közben a Colts egy újabb okos move-t csinált. Reggie Wayne helyére elhozták a HOU által kivágott Andre Johnson-t, akivel Luck-nak újra van egy nagyon tapasztalt és rutinos, ráadásul mélységi célpontja.
Meg is néztem én azt a Colts bajnoki címet 15x-ös oddsért néhány ezressel :)
Meg is néztem én azt a Colts bajnoki címet 15x-ös oddsért néhány ezressel :)
A védelem még azért mindig nem az igazi, de egy AFC döntő már most kinéz ennek a társaságnak. :)
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy DeMarco Murray is a PHI-be igazol! Állítólag jelentős különbség van a PHI és a DAL szerződési ajánlata között, ami a garantált pénzt illeti, így nem meglepő a választás + Murray nagyon megorrolt a DAL vezetőségére, így az hogy egy ősi riválishoz távozik méltó bosszú lehet számára.
Így viszont nagyon érdekes, hogy mi lesz Ryan Matthews sorsa, akit tegnap igazolt a PHI a SD-tól, és állítólag még nem írta alá a szerződését... Mivel ez a Murray move nagy csapás az ő szerepkörére nézve nem lepne meg ha továbbállna.
Nem mellesleg elég kegyetlen, amit az utóbbi pár hétben a PHI leművelt a piacon...
UPDATE: Meg is van Murray szerződése a PHI-vel, 5 évre 41 millió, amiből 21 garantált. Ezzel Ryan Matthews újra szabadon igazolható.
NitroHUN
2015.03.12, 22:44
Az Eagles egyszer már elhúzta a mézesmadzagot a Dream Teammel, és akkor is úgy gondolták az építkezést, hogy legyen minden poszton klasszisunk, csak QB-n ne, az felesleges... ha most is az van, hogy Bradfordot gondolják megoldásnak, akkor visszaülhetünk a székeinkbe. Folesban sokkal inkább megvan a potenciál, és igazából azt nem értem, ha már tradeltek, akkor miért nem szereztek olyan irányítót, aki jobban beleillik Kelly szisztémájába.
UPDATE: időközben mégis megtartják Matthews-t, ami meglehetősen érdekes, valaki itt rosszul fog járni.
Az Eagles egyszer már elhúzta a mézesmadzagot a Dream Teammel, és akkor is úgy gondolták az építkezést, hogy legyen minden poszton klasszisunk, csak QB-n ne, az felesleges... ha most is az van, hogy Bradfordot gondolják megoldásnak, akkor visszaülhetünk a székeinkbe. Folesban sokkal inkább megvan a potenciál, és igazából azt nem értem, ha már tradeltek, akkor miért nem szereztek olyan irányítót, aki jobban beleillik Kelly szisztémájába.
Ennek a Bradford trade-nek csak úgy van értelme, ha tényleg igaz, hogy egy eddig meg nem nevezett csapat top10-es draftpick-et ajánlott érte PHI-nek, és akkor a PHI a drafton feltrade-el Mariota-ért. Egyébként nagyon hamar kuka lehet a szezonjuk...
Schmitt Pál és a borz
2015.03.13, 06:53
Máshonnan másoltam be mondandóm első részét, nem feltétlenül az itt leírtakra reflektál:
A gyengébb vonal, ami a Philly offensive line-ját illeti, 1. volt az NFL-ben a mögöttünk hagyott szezonban futás blokkolásban.
A Dallasé a 2., egy más típusú, de nagyon jó offense fal fogja segíteni Murrayt.
Ha egy közepesnél jobb futót szerez a Cowboys, talán nem esik nagyon vissza a futó játékuk, de kétlem, hogy a 2014es szintet meg tudják közelíteni. Ráadásul Murray futásaival Romo előtt is sokkal nagyobb távlatok nyíltak meg, meg is látszott a szezonján, ellentétben a korábbiakkal.
Összességében jelen helyzetben elég nagy vágás a Cowboys számára Murray elvesztése.
Sok NFL szakértő azon a véleményen van, hogy a Murray, Matthews páros Sproles-szal kiegészülve elég komoly távlatokat nyithat meg az up tempo offense előtt.
Szeptembertől minden kiderül. :)
Schmitt Pál és a borz
2015.03.13, 07:01
Én Bradfordot nem láttam sokat játszani, sokak szerint jóval több van benne, mint Foles-ban, ha nem lesz sérült, ez a nagy rizikó faktor nála. Foles viszont az előző szezonhoz képest nagyon visszaesett, nem volt annyira magabiztos, éles, és az ő játékát visszavetette, hogy nem volt nagyon megbízható hosszú célpontja, mint korábban DeSean Jackson. Shearmen nyilatkozta, hogy DeSean Jackson hiányában sokkal sematikusabbá vált az Eagles támadójátéka.
Nyilván kellett Bradford megszerzése ahhoz, hogy lehessen hozni Murrayt is. Egyre kevesebb esélyt látok rá, hogy a drafton feltrédelik Bradfordot egy top pickért, az 5. cetli sem biztos, hogy elég Mariotáért. Benne is legalább akkora rizikó faktor van, mint Bradfordban. Láttunk mág szuper tehetségesnek tűnő újonc irányítókat besülni.
Ha az Eagles tovább tudja foltozni a védelmét, ami eddig egész jól sikerült. Elsődleges prioritás egy jó safety, majd egy OLB + egy CB leginkább.
Az Offensbe kell egy viszonylag top WR, meg egy stabil guard és akkor elég jó esélyekkel futnak neki a sasok a 2015-ös szezonnak. Meglepne, ha a rájátszásba jutás lenne a fő cél.
Én viszonylag sokat figyeltem Bradfordot, nagyon csípem, nagyon tehetséges. Nem örülök, hogy az Eagles-be ment, mert a Packers mellett a Giantshez húz a szívem, de ez van :)
NitroHUN
2015.03.13, 13:24
Mondjuk ki, az Eaglesnek kell találnia egy hatalmas balekot, hogy ebből megszerezzék Mariotát... ja, várjunk csak, a Jaguars és a Raiders is top4-es pick, nem szóltam.
Schmitt Pál és a borz
2015.03.13, 15:12
Mondjuk ki, az Eaglesnek kell találnia egy hatalmas balekot, hogy ebből megszerezzék Mariotát... ja, várjunk csak, a Jaguars és a Raiders is top4-es pick, nem szóltam.
:D
Azért ekkora balekok még ők sincsenek. :)
Bár az egy elég komoly kérdeés, hogy Bradford és Mariota közül kiben van nagyobb potenciál rövid távon. Mondjuk abban leginkább, amelyikőjük az Eagles O-line mögött játszik majd. :)
NitroHUN
2015.03.13, 16:33
:D
Azért ekkora balekok még ők sincsenek. :)
Bár az egy elég komoly kérdeés, hogy Bradford és Mariota közül kiben van nagyobb potenciál rövid távon. Mondjuk abban leginkább, amelyikőjük az Eagles O-line mögött játszik majd. :)
A 31 másik csapatnál nyilván rövidtávon Bradford a kevésbé kockázatos pick, de az Eagles-Chip Kelly-Mariota egy olyan obvious win-win-win szitu, hogy Bradford mellé kemény pickeket vagy plusz játékosokat kell rakni, máskülönben majd valaki ledraftolja "leszarom ha nálunk nem válik be, de ők ne kapják már meg ilyen könnyen" elvvel.
Schmitt Pál és a borz
2015.03.13, 17:17
A 31 másik csapatnál nyilván rövidtávon Bradford a kevésbé kockázatos pick, de az Eagles-Chip Kelly-Mariota egy olyan obvious win-win-win szitu, hogy Bradford mellé kemény pickeket vagy plusz játékosokat kell rakni, máskülönben majd valaki ledraftolja "leszarom ha nálunk nem válik be, de ők ne kapják már meg ilyen könnyen" elvvel.
Jogos!
Bár Mariotát ebből a pozícióból megszerezni csak egyéb jelentős áldozatok árán lehet, mint simán odaadni a pickért Bradfordot és van annyi lyuk még mindig a csapatban, ami betömésre vár, ezt fentebb leírtam. Azok nélkül nehezen lesz igazán ütőképes csapat az Eagles.
Láttam egy elemző videót tegnap az Eagles draft lehetőségeiről, ott azt firtatták a szakik, hogy olyan CB-et, safetyt és WR-ert, akik ennek a csapatnak erősítésére szolgálhatnak, még akár 4-5. körben is elcsíphet Kelly.
Azért nagy kérdés az is, hogy pl. Murrayt mennyire motiválta Bradford személye stb, stb. Majd szép lassan érkeznek a válaszok is. :)
Ha fogadni kellene, én inkább arra tennék, h Mariotát elengedi az Eagles az általad leírtak ellenére is. De Chip Kellynél bármi előfordulhat. :)
Néhány szó az oddsmozgásokról a főszereplőkkel kapcsolaban.
Az Eagles szorzója 21-23 között ingadozott a Super Bowlt követően, majd egy héttel ezelőtt felugrott 26-ra. Úgy látszik, a sok csere növelte Chip Kellyék esélyeit, most 19.00.
A leendő bajnok, vagyis az Indianapolis Colts szorzója február 2-án 21.00 volt, majd fokozatosan csökkent. Két napja még 15.00 volt, de a Bet365 felhívott engem és szóltam nekik, hogy én a Coltsot favorizálom. Levitték 13.00-ra a hír hallatán. Az AFC-sikerük 7.00 jeleneg.
Cowboyséknál Murray távozása csak 2 egységet emelt a szorzón február óta, 17-ről 19.00-ra emelkedett.
A Rams szorzóját nem különösebben hatotta meg a Bradford-Foles trade, pár a legtöbb helyen nőtt az oddsuk, jelenleg 67.00-ért érhető el az Unibeten, míg korábban 51.00 volt.
A két favorit esetében csak pici mozgás történt. A Patriots 6.00-ról 7.50-re nőtt, a Seahawks 6.00-ról 5.50-re csökkent.
Darren McFadden érkezett Dallasba. Akár még be is válhat.
DeAngelo Williams ---> Steelers
Darren McFadden érkezett Dallasba. Akár még be is válhat.
Nagyon kíváncsi leszek mire lesz képes egy kiváló O-line mögött, de még a csapaton belül is kételkednek benne, ezért nem is fizették túl + tudatták vele, hogy nincs biztos helye az 53-as keretben.
Úgy tűnik, hogy Bush pótolja Gore-t Friscóban.
Úgy tűnik, hogy Bush pótolja Gore-t Friscóban.
Én azt gondolom, hogy inkább Carlos Hyde-ban keresik Gore utódját. Bush sosem volt egy olyan all-down RB, mint Gore, viszont elkapásban sokkal jobb, szval őt egy 3rd down pass catching RB-nek tudom itt is elképzelni.
NitroHUN
2015.03.16, 21:02
És akkor következzen az "ez a hír biztos a helyi hírcsárdán született, de valamelyik hírügynökség elhitte" rovat: Chip Kelly meghívta Tim Tebowt, hogy mutassa meg mit tud :D
Chris Borland visszavonult 27 évesen. Amellett, hogy egy óriási veszteség a 49ers-nek, nagyon érett döntés a sráctól.
T-Rich ---> Raiders
Muhaha :)
Úgy rémlett, beírtam, de ezek szerint mégsem :)
McCoy ---> Bills
Hernandez megkapta az életfogytiglanját. A hivatalos "tett": előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés, valamint fegyverrel való visszaélés.
Szívás... Tebow az egyetemen taníthatott volna neki egy kis jó modort.
Hernandez megkapta az életfogytiglanját. A hivatalos "tett": előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés, valamint fegyverrel való visszaélés.
Aaaaz igen...idiot!
Rühellem a Patset, de élmény volt nézni azt a 2 TE-s felállást anno...ekkora karriert eldobni magától, hihetetlen, a gyilkosság meg hab a tortán.
Rühellem a Patset, de élmény volt nézni azt a 2 TE-s felállást anno...ekkora karriert eldobni magától, hihetetlen, a gyilkosság meg hab a tortán.
Óriási lehetőségek voltak benne játékosként, TE méretekkel gyakorlatilag úgy játszott, mint egy WR, de emberileg és agyban a 0 alatt van ezt fényesen bebizonyította...
Teeeeeeeeeeeboooooooooooooooow is baaaaaaaaaaaaaaaaack :)))))))))))))))))
Teeeeeeeeeeeboooooooooooooooow is baaaaaaaaaaaaaaaaack :)))))))))))))))))
Chip Kelly marketingesnek sem utolsó! :D
Amúgy nagyon igaz az az ősrégi mondás, hogy a zsenit csak egy nagyon vékony vonal választja el az őrülttől, hát Kelly elég erőteljesen ezen a vonalon táncol... :D
Itt az ideje felhozni a topicot, tegnap beindult a buli!
zoekkent
2016.04.29, 03:25
California Kid 1/1
Ez így mióta lehetett előkészítve háttérmelóban?
2-3 éve biztostan ment az udercover FULL project:D
nyilván persze ezernyi változó, főleg egy ilyen sérülések által igencsak befolyásolt ligában,
DE ez így valahogy szokás szerint TÚL kerek amerikai történet: persze ezért szeretjük és ez itt a lényeg :D
zoekkent
2016.04.29, 03:47
Itt az ideje felhozni a topicot, tegnap beindult a buli!
mostmár ne fogd vissza magad, de más szakik se: holnapra tényleg jöhetne valami kiértékelés-jövendölés!
jönnek az aranyásók, ChiPPik:DOregon havájvan
mostmár ne fogd vissza magad, de más szakik se: holnapra tényleg jöhetne valami kiértékelés-jövendölés!
jönnek az aranyásók, ChiPPik:DOregon havájvan
Arra nem vállalkoznék, hogy a draftot elemezzem, de azért az év eleji beharangozónk biztosan bőséges lesz a kollégákkal :)
zoekkent
2016.05.01, 05:17
Arra nem vállalkoznék, hogy a draftot elemezzem, de azért az év eleji beharangozónk biztosan bőséges lesz a kollégákkal :)
pedig szeritem pont ez kellene:+nagelb
meg
jöhetnének még akik régóta írnak
pedig szeritem pont ez kellene:+nagelb
meg
jöhetnének még akik régóta írnak
Az egyetemi ligát sajnos nem ismerem annyira, hogy egy megfelelő minőségű elemzésben részt tudnék venni az egyes csapatok draftjait illetően és azt gondolom ilyenkor még jósolgatni sem annyira érdemes.
A keretszűkítések környékén érdemes szerintem elkezdeni foglalkozni a csapatokkal és magamat ismerve a szezon előtti beharangozóban ezt bőséggel meg is teszem majd. :)
zoekkent
2016.05.03, 00:45
oké persze - ez rendben van, de azért simán jöhetne 1 "kocáknak" szánt laza elemző cikk:D hey Moreno
amit persze lehetne friss dumákkal majd
zoekkent
2016.05.03, 00:53
like me :D
vBulletin® v4.2.0, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.