Teljes verzió megtekintése : Téli sport kibeszélő, tippek, hírek, infók
Ide jöhet minden, ami a téli sportokkal kapcsolatos.
Íme egy tipp mára:
Biatlon, Östersund - férfi sprint
H2H - Simon Fourcade-Quentin Fillon Maillet H @ 1.71 (Pinnacle) 5/10
Előbbi a rutint, utóbbi a fiatalságot képviseli. A 20 km-es versenyen közel voltak egymáshoz, de egyelőre még egyértelműen Fourcade a jobb versenyző. Stabilabban lő, és valamivel jobb futónak is számít. Azt gondolom a nehéz östersundi körülmények között inkább a rutin diadalmaskodik majd.
Érdekes, hogy az odds a Pinnacle-nél, ha minimálisan is, de folyamatosan emelkedik, míg a bet365-nél beállt 1.57-re...
Ide jöhet minden, ami a téli sportokkal kapcsolatos.
Íme egy tipp mára:
Biatlon, Östersund - férfi sprint
H2H - Simon Fourcade-Quentin Fillon Maillet H @ 1.71 (Pinnacle) 5/10
Előbbi a rutint, utóbbi a fiatalságot képviseli. A 20 km-es versenyen közel voltak egymáshoz, de egyelőre még egyértelműen Fourcade a jobb versenyző. Stabilabban lő, és valamivel jobb futónak is számít. Azt gondolom a nehéz östersundi körülmények között inkább a rutin diadalmaskodik majd.
Érdekes, hogy az odds a Pinnacle-nél, ha minimálisan is, de folyamatosan emelkedik, míg a bet365-nél beállt 1.57-re...
Elég simán jött, Fourcade 24. honfitársa pedig 43. lett.
+3.55 egység
Íme a hétvégi téli sport menü:
Vajon Davosban is folytatódik a norvég dominancia? (http://www.hatharom.com/2014/12/11/vajon-davosban-is-folytatodik-a-norveg-dominancia)
Kis érdekesség az östersundi biatlon szezonnyitó után (a nagyobb képért klikk a képre):
59
Svendsen lőtt az egyik leggyorsabban (28.1), illetve legpontosabban (94%), futásban elmaradt a legjobbjától, nyilatkozta is, hogy e tekintetben még nincs csúcsformában. Honfitársa, Johannes Bö volt a leggyorsabb, viszont az egész hétvége alatt tragikusan gyengén lőtt (37/50).
60
A lányoknál Makarainen teljesített a legjobban, mindhárom versenyszámban dobogóra állt, a legjobban futott és lövésben sem teljesített rosszul, ha a többiekhez nézzük. A futásra vonatkozó stat azért csalóka, ugyanis Domracseva jobb számokat hozott volna, ha a rossz pálya miatt nem esik el kétszer. Eckhoff megnyerte pályafutása első Világkupa versenyét, viszont a 78%-os lövészetére nem lehet túl büszke...
__________________________________________________ ____________________
Hochfilzenben folytatódik a Vk-sorozat, íme a beharangozó:
A fiúknál Bö, a lányoknál Wierer boríthatja a papírformát (http://www.hatharom.com/2014/12/11/a-fiuknal-bo-a-lanyoknal-wierer-borithatja-a-papirformat)
Alpesi sí, Are - női óriás-műlesiklás
H2H: Löseth-Görgl H 1.83 @ bet365 (4/10)
LIVE
Nem sokára kezdődik a második futam Are-ban a lányok óriás-műlesikló versenyében. Az első futam után Brem vezet, viszont mögötte igen sűrű a mezőny. Az osztrák bár régóta a Világkupa mezőnyének tagja, tavaly sikerült szintet lépnie, idén pedig tovább fejlődött, a legutóbbi óriás-műlesiklást ő nyerte, viszont Aspenben brutális előnye volt, gyakorlatilag nyomás nélkül mehetett a második körben. Most garantáltan lesz rajta nyomás, hiszen közel hozzá klasszis versenyzők sora áll, így elképzelhetetlen, hogy közülük senki ne menjen egy nagyot. Akkor pedig Bremtől is extra kell, ehhez pedig nincs ő még hozzászokva. Egyébként is borzasztó ritkán fordul elő, hogy valaki az első Vk-győzelme után rögtön a következő versenyt is megnyerje.
Véleményem szerint Brem ezt innen nem fogja megnyerni. Bet365-ön 1.53-as odds van arra, hogy nem ő nyer (6/10).
Illetve Fenninger is vállalható 6-os oddson a győzelemre (2/10).
LIVE
Nem sokára kezdődik a második futam Are-ban a lányok óriás-műlesikló versenyében. Az első futam után Brem vezet, viszont mögötte igen sűrű a mezőny. Az osztrák bár régóta a Világkupa mezőnyének tagja, tavaly sikerült szintet lépnie, idén pedig tovább fejlődött, a legutóbbi óriás-műlesiklást ő nyerte, viszont Aspenben brutális előnye volt, gyakorlatilag nyomás nélkül mehetett a második körben. Most garantáltan lesz rajta nyomás, hiszen közel hozzá klasszis versenyzők sora áll, így elképzelhetetlen, hogy közülük senki ne menjen egy nagyot. Akkor pedig Bremtől is extra kell, ehhez pedig nincs ő még hozzászokva. Egyébként is borzasztó ritkán fordul elő, hogy valaki az első Vk-győzelme után rögtön a következő versenyt is megnyerje.
Véleményem szerint Brem ezt innen nem fogja megnyerni. Bet365-ön 1.53-as odds van arra, hogy nem ő nyer (6/10).
Illetve Fenninger is vállalható 6-os oddson a győzelemre (2/10).
Harmadik lett Brem, nem ment rosszul, de több kellett volna a győzelemhez, papírforma, hogy végül nem húzta be. Kár, hogy nem Fenninger, hanem Maze vert oda egy nagy futamot.
Alpesi sí, Are - női óriás-műlesiklás
H2H: Löseth-Görgl H 1.83 @ bet365 (4/10)
Löseth 19. - Görgl kizúgott, szóval nyertes a tipp.
Fél 2-kor kezdődik a női alpesi sízők műlesikló versenyének második futama. A Bet365-ön most még nincs kint az a piac, hogy "átveszi a vezetést", de majd nagy valószínűséggel kiteszik. Kathrin Zettelt lesz érdemes tenni, aki nagy formában van, viszont az első körben hiába síelt jól a pálya feléig, utána volt egy rontása az egyik trükkös kapunál, így csak a 20. legjobb időt produkálta. Nincs mögötte klasszis versenyző, így nem valószínű, hogy bárki is képes lesz olyat menni, amivel ne tudna konkurálni. A tipp buktatója az lehet, hogy túlságosan is támadni fogja a pályát, hiszen ebből a pozícióból nincsen vesztenivalója, és ennek kiesés vagy nagy rontás lesz a vége. De ennek ellenére, ha 1.50 felett adják, hogy átveszi a vezetést, akkor megéri tenni.
mr.blonde
2014.12.13, 13:28
Harmadik lett Brem, nem ment rosszul, de több kellett volna a győzelemhez, papírforma, hogy végül nem húzta be. Kár, hogy nem Fenninger, hanem Maze vert oda egy nagy futamot.
kösz Cesc!
Fél 2-kor kezdődik a női alpesi sízők műlesikló versenyének második futama. A Bet365-ön most még nincs kint az a piac, hogy "átveszi a vezetést", de majd nagy valószínűséggel kiteszik. Kathrin Zettelt lesz érdemes tenni, aki nagy formában van, viszont az első körben hiába síelt jól a pálya feléig, utána volt egy rontása az egyik trükkös kapunál, így csak a 20. legjobb időt produkálta. Nincs mögötte klasszis versenyző, így nem valószínű, hogy bárki is képes lesz olyat menni, amivel ne tudna konkurálni. A tipp buktatója az lehet, hogy túlságosan is támadni fogja a pályát, hiszen ebből a pozícióból nincsen vesztenivalója, és ennek kiesés vagy nagy rontás lesz a vége. De ennek ellenére, ha 1.50 felett adják, hogy átveszi a vezetést, akkor megéri tenni.
2.10-ért dobták ki. Gond nélkül át is vette a vezetést :)
2.10-ért dobták ki. Gond nélkül át is vette a vezetést :)
Wow, szép tipp! Élőben jobban megéri téli sportokra pakolni? Nincsenek olyan jól belőve az oddsok mint foci élőre?
Wow, szép tipp! Élőben jobban megéri téli sportokra pakolni? Nincsenek olyan jól belőve az oddsok mint foci élőre?
Jobban megéri élőben, bár én azt figyeltem meg, hogy azért fejlődnek a bukik téli sportok terén, pár éve sűrűbben lehetett benézett odsokkal találkozni. Biatlonnál lehet a legjobban túljárni az eszükön, csak előre kell gondolkozni, meg nyilván szerencse is kell hozzá. Tegnap például Makarainen az utolsó lövészetéhez közeledett és 20-as oddsot adtak a győzelmére, miközben a napnál is világosabb volt, ha hibátlanul lő, akkor megnyeri a versenyt...egy hangyaf@sznyival csúsztam le róla, beírtam a tétet, de már nem fogadta el. Persze hibátlanul lőtt, és rögtön 1.50-re esett a szorzója, még annyiért is hatalmas value volt, toltam is, de a 20-as odds jobban ízlett volna :) Alpesi sínél főleg a pálya romlásával nem szoktak számolni. Erre az átveszi a vezetést vagy sem piacra csak idén álltam rá, egyelőre bőven pluszban vagyok. Sífutásnál elég jól lövik be, legalább is a hosszabb távú versenyeknél. Sprinteknél nincsenek mindig képben, vagy túlértékelnek versenyzőket, ilyesmi. Síugrásnál annyiból jobb élőben, hogy akkor tudod pontosan, hogy milyen az időjárás, ugyanis hiába gondolkozol előre jól, formák stb. a szél kegyetlenül át tudja írni a dolgokat, és a legjobb formában lévő ugró is végezhet hátul.
Jobban megéri élőben, bár én azt figyeltem meg, hogy azért fejlődnek a bukik téli sportok terén, pár éve sűrűbben lehetett benézett odsokkal találkozni. Biatlonnál lehet a legjobban túljárni az eszükön, csak előre kell gondolkozni, meg nyilván szerencse is kell hozzá. Tegnap például Makarainen az utolsó lövészetéhez közeledett és 20-as oddsot adtak a győzelmére, miközben a napnál is világosabb volt, ha hibátlanul lő, akkor megnyeri a versenyt...egy hangyaf@sznyival csúsztam le róla, beírtam a tétet, de már nem fogadta el. Persze hibátlanul lőtt, és rögtön 1.50-re esett a szorzója, még annyiért is hatalmas value volt, toltam is, de a 20-as odds jobban ízlett volna :) Alpesi sínél főleg a pálya romlásával nem szoktak számolni. Erre az átveszi a vezetést vagy sem piacra csak idén álltam rá, egyelőre bőven pluszban vagyok. Sífutásnál elég jól lövik be, legalább is a hosszabb távú versenyeknél. Sprinteknél nincsenek mindig képben, vagy túlértékelnek versenyzőket, ilyesmi. Síugrásnál annyiból jobb élőben, hogy akkor tudod pontosan, hogy milyen az időjárás, ugyanis hiába gondolkozol előre jól, formák stb. a szél kegyetlenül át tudja írni a dolgokat, és a legjobb formában lévő ugró is végezhet hátul. A 20-as odds elég komoly lett volna :) Mondjuk sejtem, hogy nagyon résen kell lenni, mert pillanatok alatt elszáll a lehetőség. Az lehet esetleg, hogy az élő oddsokat nem az oddsmesterek adják élesben, hanem valami automatikus rendszer?
A 20-as odds elég komoly lett volna :) Mondjuk sejtem, hogy nagyon résen kell lenni, mert pillanatok alatt elszáll a lehetőség. Az lehet esetleg, hogy az élő oddsokat nem az oddsmesterek adják élesben, hanem valami automatikus rendszer?
Nem hiszem.
LIVE
Szűk félóra múlva kezdődik a férfi alpesi sízők második futama. 6.50-ért (@ bet365) kifejezetten tetszik, hogy Chodounsky nem ér célba. Már az első körben is minden harmadik kapunál benne volt, hogy kizúg, de valahogy rendre megmentette. Neki nincs mit védenie, egy 20-30 közötti pontszerzéssel nem lenne túlságosan boldog. Az előrelépéshez bátor menet kell tőle, abban pedig mindig benne van a kiesés. Tipperősség: 0,5/10.
Az átveszi a vezetést piacot még nem tették ki, oda van egy megérzésem. Lizeroux átveszi a vezetést. Verseny előtt nem sokat vártam tőle, az első körben viszont leszámítva a pálya felső részén elkövetett hibát, meggyőzően síelt. Előtte Solevaag és Grange is jó név, bennük benne van a nagy menet, éppen ezért valószínűleg Lizeroux-ra valami szaftos oddsot adnak majd. Még mielőtt elkezdődne a másik kör, egy 2.50-3.00 körüli oddsal kibékülnék. Utána ez bármelyik irányba elmozdulhat, attól függően mit mennek előtte.
LIVE
Szűk félóra múlva kezdődik a férfi alpesi sízők második futama. 6.50-ért (@ bet365) kifejezetten tetszik, hogy Chodounsky nem ér célba. Már az első körben is minden harmadik kapunál benne volt, hogy kizúg, de valahogy rendre megmentette. Neki nincs mit védenie, egy 20-30 közötti pontszerzéssel nem lenne túlságosan boldog. Az előrelépéshez bátor menet kell tőle, abban pedig mindig benne van a kiesés. Tipperősség: 0,5/10.
Az átveszi a vezetést piacot még nem tették ki, oda van egy megérzésem. Lizeroux átveszi a vezetést. Verseny előtt nem sokat vártam tőle, az első körben viszont leszámítva a pálya felső részén elkövetett hibát, meggyőzően síelt. Előtte Solevaag és Grange is jó név, bennük benne van a nagy menet, éppen ezért valószínűleg Lizeroux-ra valami szaftos oddsot adnak majd. Még mielőtt elkezdődne a másik kör, egy 2.50-3.00 körüli oddsal kibékülnék. Utána ez bármelyik irányba elmozdulhat, attól függően mit mennek előtte.
Nem esett ki Chodounsky, de nem sokon múlt. Volt egy hatalmas mentése...ennyiért tenni kellett.
Lizeroux-ra pedig nem lehetett fogadni, szerencsére, ugyanis nem vette át a vezetést.
Biatlon, Pokljuka női 7,5 km sprint
H2H: Podchufarova-Vitková H @ 2.30 (Pinnacle) 3/10
jó tipp volt, 3 egységgel én is megtettem.
Életemben először néztem biatlont :)
Bár számomra egy kissé követhetetlen volt, de azt értettem ha jól lőtt vagy , h Vitkovának hibázni kellett a a jó tippért :)
több ilyet....
jó tipp volt, 3 egységgel én is megtettem.
Életemben először néztem biatlont :)
Bár számomra egy kissé követhetetlen volt, de azt értettem ha jól lőtt vagy , h Vitkovának hibázni kellett a a jó tippért :)
több ilyet....
Én általában úgy nézem, hogy mellette követem a livescore-t is, és akkor semmiről nem maradok le. Annyi versenyző van egyszerre kint a pályán, hogy a rendező nem tud mindenkit megmutatni.
Ez a live felület: IBU LIVE RESULTS (http://biathlonresults.com/modules/btwidgets/classiclive)
Egyébként igen, Vitková a pályán gyorsabb volt, de gyengébben lőtt, így végül is simán jött a tipp.
Sífutás, Davos - férfi 15 km
H2H: Halfvarsson-Heikkinen V @ 2.50 (Pinnacle) 2/10
Mindketten remek formában kezdték a szezont, Halfvarsson, ha nem is sokkal, de rendre a finn előtt végzett az eddigi versenyeken, viszont van egy olyan érzésem, hogy a mai nap egyik meglepetésembere Heikkinen lesz. Egyik kedvenc pályája a davosi, mindig jól megy itt.
hatvanharom.hu
2014.12.20, 13:28
Sífutás, Davos - férfi 15 km
H2H: Halfvarsson-Heikkinen V @ 2.50 (Pinnacle) 2/10
Mindketten remek formában kezdték a szezont, Halfvarsson, ha nem is sokkal, de rendre a finn előtt végzett az eddigi versenyeken, viszont van egy olyan érzésem, hogy a mai nap egyik meglepetésembere Heikkinen lesz. Egyik kedvenc pályája a davosi, mindig jól megy itt.
Egy ilyen tippet miért nem a protippbe teszel ki, ha meg szabad kérdezni? Ajánlott irodában is van az erősséget/tétet ott is be tudod írni, nem?:)
Egy ilyen tippet miért nem a protippbe teszel ki, ha meg szabad kérdezni? Ajánlott irodában is van az erősséget/tétet ott is be tudod írni, nem?:)
Mert ez csak egy megérzés, "...van egy olyan érzésem, hogy a mai nap egyik meglepetésembere Heikkinen lesz...".
hatvanharom.hu
2014.12.21, 01:54
Mert ez csak egy megérzés, "...van egy olyan érzésem, hogy a mai nap egyik meglepetésembere Heikkinen lesz...".
Értem, köszi.
Biatlon, Pokljuka - Férfi 15 km
Johannes Bö nyer @ 13.00 (bet365)
Bö a mezőny egyik, hanem a legjobb futója, nyert már idén Világkupát, méghozzá a múlt héten Hochfilzenben. Ha nem hibázik a lőtéren akkor ő a legnagyobb favorit a győzelemre. Ritka, hogy ne hibázzon, de az előző héten összejött neki. Talán még 1 hiba belefér, annyit a pályán képes ledolgozni. Ezen a szorzón nem tudom kihagyni.
Nem könnyű az alpesi sízők élete, a hétvégén Scheiber, Sejersted és Moser is csúnyát bukott. Előbbi kettő egy-egy képet is posztolt magáról:
6465
Scheibert egyébként mentő helikopterrel szállították el.
LIVE
Sífutás - Toblach 25 km
Northug-Sundby H @ 1.85 (Bet365) 5/10
Pár km ment le, eddig minden a papírforma szerint alakul. Négyen alkotják az élbolyt, Sundby fog a legtöbbet melózni az élen, Northug pedig a legkevesebbet. Várhatóan együtt érkeznek majd meg, akkor pedig Northug a legnagyobb esélyes, neki van a legjobb hajrája.
Imádom, amikor ennyire rosszul olvassák a versenyt a bukik :D Simán ledurrantotta a többieket Northug, nem csak Sundby-t :)
Én is raktam Northugot csak én győzelemre de én megvártam az utolsó felfele tetejét. Igaz ott már az odds csak 1,65 volt, de féltem, hogy esetleg a felfelében megrogyik aztán leakad. Végül nem és simán esett mindkettőnknek:)
Sikerült egy elég szép fogadással zárni a faluni világbajnokságot, köszönhetően annak, hogy a bukik megint nem jól olvasták a versenyt...Petter Northug szokásos taktikáját alkalmazta, vagyis végig az aktuális élboly végén ment és mindig pont annyit adott ki magából, hogy ne szakadjon le. Ezzel rengeteg erőt spórolt, viszont kockáztatta azt, hogyha elöl lesz egy ritmusváltás, akkor könnyedén lemaradhat, hiszen 20-25 főből állt az élboly. Olsson féltáv után nem sokkal meg is próbálta, kicsit nagyobb tempóra kapcsolt és elkezdett a mezőny szétszakadozni. Northug nem ijedt meg, bízott abban, hogy összezár a sor, hiszen rengeteg volt még hátra. A bukik viszont leírták és 18-as oddsot adtak rá. Ez abban a helyzetben irreálisan magas volt, így nem lehetett kihagyni. Néhány km után szépen összeállt a mezőny, a norvég szorzója pedig 11-re majd 10 alá esett. Az utolsó kör előtt már 4-es oddsal ő volt a favorit, hiszen nem szakadt le, sok erőt spórolt és a végén neki van a legjobb hajrája. Még az utolsó körben is eléggé hátul volt, gyakorlatilag az utolsó kaptatón jött fel az ötödik helyre, majd onnan a harmadikra, a célegyenesben pedig ledurrantott mindenkit. Benne volt, hogy elmegy a tippem, hogy őszinte legyek az utolsó körben sokszor annyira hátul volt, hogy egy lyukas garast nem tettem volna akkor rá, viszont amikor megjelent a végén, akkor meg már tuti volt, bár a hajránál azért reszketett mindenem ;)
79
Elképesztő egyébként amit Northug a vb-n művelt. Nyert sprintben és a leghosszabb távon, vagyis 50 km-en is!
https://www.youtube.com/watch?v=ja4JOWlBxLw
Nem az orosz kommentátoron múlt Vylegzhanin érme :)
Bumbanas
2015.03.01, 22:50
Én kezdés előtt tettem meg 9-es szorzóval. :)
Én kezdés előtt tettem meg 9-es szorzóval. :)
Verseny előtt inkább Harveyban láttam fantáziát, illetve ami protippben is megtalálható volt, hogy nem Olsson nyer.
Én mondjuk inkább olyan forgatókönyvet vártam, hogy az elejétől nagy tempó lesz, Vylegzhanin, Olsson, Cologna, Harvey és 1-2 outsider révén, akkor pedig necces lett volna Northug győzelme. Féltávnál nagyjából már lehetett sejteni, hogy elengedi már nem fognak senkit és az utolsó kör dönt majd. Az viszont meglepett, hogy a mörderbachenen senki nem támadott.
Grat egyébként a tipphez :)
vBulletin® v4.2.0, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.